Preiļu vēsturiskajā parkā, ko caurvij kanālu tīkls ar nelielām saliņām, pagājušā gada rudenī tika uzsākta vasaras estrādes izbūve uz Ādama un Ievas saliņas un divu tiltiņu atjaunošana. Kā stāsta Preiļu novada domes Tehniskās daļas vadītājs Jānis Skutels, šobrīd darbi jau noslēgušies, notiek dokumentu sakārtošana. Darbus veica AS "Siguldas būvmeistars", pastāstīja pašvaldības pārstāve Ilona Vilcāne.

Preiļu plašajā parkā pāri kanālam pie Mīlestības kalniņa uzbūvēts balts tiltiņš. Netālu, uz Ievas un Ādama saliņas, izbūvēta arī vasaras estrāde ar skatu laukumu. Tāpat atjaunots pirms daudziem gadiem demontētais tilts līdz saliņai. Gan estrāde, gan tiltiņi ir būvēti no koka vienotā stilā un krāsoti gaišos toņos, atbilstoši to vēsturiskajam veidolam.

Teritorijas labiekārtošanu būvuzņēmējs veiks pavasarī labvēlīgos laikapstākļos. Tāpat pavasarī notiks arī objektu krāsošanas darbi.

Finansējums 115 tūkstošu eiro apmērā Preiļu parka saliņas un tiltu pārbūvei tika piešķirts kā mērķdotācija Preiļu novadam no valsts budžeta. Nepieciešamos papildu līdzekļus 7300 eiro apmērā piešķīra Preiļu novada dome.

Vairāk par parku un tajā esošo skaisto pili, kas reiz piederējusi Borhu dzimtai un saistīta ar dažādiem nostāstiem, lasiet šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!