Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 1.maijā, Mazsalacas iedzīvotāji un viesi aicināti uz dažādam kultūras aktivitātēm un pārgājienā ar ģeologu, savukārt aktīvāka tūrisma piekritēji tiks izaicināti pārbaudīt savas spējas un komandas saliedētību aktīvi darbojoties dabā, atzīmējot tūrisma sezonas atklāšanu.

No pulksten 8:00 līdz 14:00 Rūjienas ielā norisināsies Pavasara gadatirgus. Tā laikā būs iespējams iepazīties ar konkursa "Radām novadam" komandas "Jauniešu vētra" veidoto velosipēdu, kas aug līdzi bērnam, kā arī izmēģināt "velospēli". Tāpat būs apskatāma jauniešu fotostāstu izstāde "Ieskaties iespējām acīs" un iespēja uzzināt par komandas organizētajiem pasākumiem Mazsalacā.

No pulksten 14:00 līdz 17:00 norisināsies komandu spēle "Dauģēnu takas izaicinājums", kas izaicinās visus aktīvā tūrisma piekritējus doties mežā un pievarēt dažādus ar aktīvo tūrismu saistītus pārbaudījumus. Dalībnieku pulcēšanās no pulksten 13:30 pie Skaņākalna klints.

Dalībnieki aicināti veidot komandas 5-6 cilvēku sastāvā un pieteikties līdz 30.aprīļa pulksten 17:00, rakstot uz jauniesuvetra@gmail.com vai zvanot 26458267. Līdzi jāņem ūdens, karote, šalle, kāda ierīce fotografēšanai un bildes ielādēšanai organizatoru datorā, kā arī jāģērbjas ērti, lai brīvi kustētos dabā.

Pasākuma beigās būs pieejama zupa svaigā gaisā. "Kultūras un Tūrisma dienas noslēguma ballē" notiks rezultātu paziņošana.

Pilnā 1.maija programma Mazsalacā pieejama šeit.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Konkursa noslēgumā – 2016.gada vasarā – žūrija vērtēs padarīto, proti, darba vietas, piesaistīto finansējumu un citus iesaistīto novadu ieguvumus. Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!