1. maijā "Rāmkalnu" atpūtas kompleksā atklāta laivošanas sezona un aizvadīts "Laivu karnevāls", kurā galvenās balvas ieguva divas komandas – "Tekilas dzinēji" un "Hāgenskalna naktsvijoles", dāvanās saņemot jūras ceļojumus no "Tallink". Komandas no pirmā brīža līdz pat apbalvošanai bija lieliski iejutušās tēlā, atklāja atpūtas kompleksa pārstāvis Uldis Janušs.

Pasākumu kā ierasts, vadīja aktieris Imants Vekmanis. Dalībniekus muzikāli pavadīja jautrais somu-latviešu bajānists Marko Ojala.

Laivošana notika no kempinga "Dainas" Siguldā līdz atpūtas parkam "Rāmkalni". Distancē dalībniekiem bija jāizpilda četri kontrolpunkti. Tika izvirzītas turpat 30 dažādas speciālās kategorijas, piemēram, "Slapjie airi", "Jūras laupītāji", "Asie naži", "Daiļās nāras" un citas, kā arī atbalstītāju specnominācijas – "Siguldas aizraujošākie" un ""Zilver" jaunākie" dalībnieki.

Pēc distances veikšanas atpūtas parkā dalībniekus ar priekšnesumiem priecēja bērnu un jauniešu attīstības centra "Gauja" džudo komanda, Inčukalna pūtēju orķestris un dūdotājs Vilius Matutis. Dalībnieki varēja braukt ar rodeli un paēst siltu zupu.

Šogad laivu karnevāls notika jau septīto gadu pēc kārtas un pulcēja 80 laivas ar 250 dalībniekiem. Lielākā komanda bija ar 12 laivām. Šogad sacensībās nebija, toties ūdenī startēja vēl līdz šim laivu karnevālā nebijuši peldlīdzekļi – SUP dēļi un Latvijā radītās laivas "Rupucis". Jaunākajam dalībniekam bija tikai divi gadi, bet vecākajam – pāri sešdesmit, pastāstīja Janušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!