Foto: Publicitātes foto

Ziemas saulgriežos, naktī no 21. uz 22. decembri, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Ziemas Gaismas dārza saulgriežu ekspozīcijā tika atklāta lielākā gaismu instalācija Rīgā – Saulgriežu egle. Gaismu instalācija apskatāma pastaigu laikā, kā arī redzama pilsētas panorāmā, esot netālu no brīvdabas muzeja, informē "Ziemas Gaismas dārzs".

Saulgriežu egles gaismas partitūru veidojis gaismu mākslinieks Kristaps Dergačs. "Laikā, kad gaismas sāk palikt arvien vairāk un mēs sākam gaidīt pavasari, man gribējās, lai gaisma ienāk ikkatra sirdī. Brīvdabas muzejs un tā aura gaismotājam uzliek savus pienākumus – man bija svarīgi, lai Rīgas augstākā gaismu instalācija iekļautos autentiskajā un etnogrāfiskajā vidē vienlaikus radot urbānu vizuālu piedzīvojumu."

Saulgriežu egles augstums ir 27 metri, tās svars – 9,8 tonnas, vertikālo stabu kopgarums – 446 metri, savukārt horizontālie laidumi kopā veido 1230 metrus. Egles būvēšana notika vairāk kā nedēļu un egle būs apskatāma katru vakaru Ziemas Gaismas dārzā pastaigas laikā līdz 8. janvārim (izņemot 24. un 31. decembri) no pulksten 17 līdz 21.

Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja teritorija pārvērsta nebijušā gaismas piedzīvojumā un ļauj pasākuma apmeklētājiem izbaudīt etnisko piedzīvojumu pavisam jaunās un unikāli vienreizīgās sajūtās. Pastaigu maršruts teju divu kilometru garumā aicina iegrimt latviešu saulgriežu tradīcijās, doties ziemas laika brīnumu pasaulē – pastaigu taka pieejama ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!