Ikdienas steigā bieži vien garām paslīd šķietami niecīgas detaļas, kas patiesībā ir visai interesantas, turklāt ir daļa no kaut kā lielāka. Tas ir stāsts arī par Rīgu, kuras saistošās detaļas fotoprojektā izcēlusi Solveiga Kaļva.

"Tūrisma Gids" jau iepriekš ir iepazīsinājis savus lasītājus ar ceļotāju Solveigu, kura ir ar prieku iesaistīties dažādos piedzīvojumos, tostarp 51 dienā dodoties pāri Izraēlai (ar viņas stāstu vari iepazīties te). Savukārt tagad ceļotāja metusies jaunā izaicinājumā – izveidojot fotoprojektu "Rīga detaļās" un dodot iespēju virtuāli palūkoties uz dažādajām Latvijas galvaspilsētas ikdienas ainiņām.

"Kopš esmu ievākusies centrā, man atklājusies pavisam cita Rīgas seja. Daudz interesantāka un daudzšķautņaināka, nekā agrāk šķita. Paradoksālā kārtā tā vien liekas, ka līdz šim Rīgu nemaz neesmu pazinusi, lai gan šeit esmu dzimusi un augusi. Laikā, kad visa pasaule jūk prātā bēdīgi slavenā vīrusa dēļ, ir īstais brīdis, lai pievērstos mazliet meditatīvākām nodarbēm. Nezinu, kā citiem, bet fotografēšana un rakstīšana manā skatījumā ir visai meditatīvas prakses. Fokusēšanās uz detaļām un tagadnes mirkli. Tā nu tieši tagad, kad dažiem viss brūk, bet citiem viss top, radies projekts "Rīga detaļās" ar mērķi iepazīt pilsētu no jauna, piefiksējot tuvplānos un domu piezīmēs Rīgas ielas no viena gala līdz otram. Tiesa, ielu Rīgā bez gala un bez malas, šis projekts noteikti pārdzīvos tagadējo vīrusu un, kas zina, varbūt piedzīvos arī vēl kādu citu vīrusu, taču ne par vīrusiem ir stāsts, bet gan par Rīgu detaļās. Detaļās, kas ikdienas steigā bieži paslīd garām nepamanītas. Detaļās, kas sevī pauž šī laikmeta garu un sastindzina tagadnes mirkli. Detaļās, kas varbūt pat nešķiet pamanīšanas vērtas. Tomēr šis detaļu kopums veido Rīgas seju visā tās krāšņumā – vienkāršībā un greznumā, skaistumā un neglītumā. Rīgas seju ar Miera ielas pavasarīgajām taureņu uzlīmēm uz noskrandušām notekcaurulēm un namu sienām, Valdeķu ielas puskaltušajiem dižozoliem, Martas ielas puspaslēpto keramikas cilvēciņu, Artilērijas ielas romantiskajām vārtrūmēm un uzrakstiem "Es tevi mīlu, mazā!". Jā, es tevi mīlu, mazā! Tas ir… Rīga," teic Solveiga.

Sekot līdzi fotoprojektam iespējams šeit, savukārt turpinājumā neliels ieskats Rīgas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!