Foto: LETA
Esi jau paspējis izbaudīt ziemas priekus? Šogad dabas māte kārtīgi pacentusies un varam tos baudīt bez mitas. Rīgas Dome Izglītības, kultūras un sporta departaments informē, ka Rīgā turpina darboties vairākas distanču slēpošanas trases un inventāra nomas punkti, ko apsaimnieko gan pašvaldība, gan citas institūcijas. Plānots, ka janvārī būs pieejamas arī divas mākslīgā ledus slidotavas – pie Rīgas 84. vidusskolas un Mežaparka Lielās estrādes skatītāju zonā.

Saglabājoties atbilstošiem laika apstākļiem, rīdziniekiem būs iespēja slidot mākslīgā ledus slidotavā Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas (Lielvārdes ielā 141), šeit aizvien arī atvērta distanču slēpošanas trase. Aktuālais grafiks būs pieejams pie slidotavas vai sporta kompleksa dežurantiem, kā arī skolas tīmekļa vietnes sadaļā "Sporta komplekss". Maksimālais apmeklētāju skaits vienlaicīgi uz ledus drīkstēs būt līdz 100 cilvēkiem.

Plānots, ka janvārī ziemas priekus varēs baudīt arī Mežaparka Lielās estrādes skatītāju zonā, kur iecerēts izveidot ziemas parku "Mežaparks".

Rīgas pašvaldība informē, ka arī šogad iedzīvotājiem nodrošinātas distanču slēpošanas iespējas Uzvaras parkā, Lucavsalā, Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas, kā arī Mežaparkā. Tradicionāli slēpošanas iespējas ir arī Biķernieku mežā (Sergeja Eizenšteina ielā 16), kur trasi ierīko VAS "CSSD".

Vairāk informācijas apskati Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!