Foto: DELFI

Eleganta un gracioza slīdēšana pa ledu roku rokā ar partneri vai jautra un ātra ripas spēle būs īstais veids, kā sākt ziemas prieku sezonu tepat pilsētā. Jau novembrī atklātas vairākas sezonālās slidotavas un jau pavisam drīz tām sekos citas, bet ledus hallēs, kas kā sēnes izaugušas visās Latvijas malās, brīvdienās tiek piedāvāti publiskās slidošanas laiki. Turismagids.lv šīm īsajām brīvdienām sagatavojis ieteikumus, kurp doties kārtīgi izslidoties.

Jelgavā slido Pasta salā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 20. novembrī, atklāta Jelgavas pilsētas publiskā slidotava Pasta salā. Tā darbosies ja otro sezonu. Šīs sezonas jaunums būs slidojumu seansi ar hokeja nūjām un iespēja ledus laukumu iznomāt organizācijām, privātpersonām.

Ņemot vērā apmeklētāju izrādīto interesi, laukumā būs iespējams trenēties un spēlēt hokeju ar nūjām un ripu. Uz laukuma tiks izvietoti vārti un uz bortiem nostiepts drošības tīkls. Tāpat drošības apsvērumu dēļ noteikti atsevišķi slidojumu seansi, kuros uz laukuma pēc katra apmeklētāja iespējām vēlams atrasties hokejistu formās, rūpējoties par personīgo drošību, teikts slidotavas mājaslapā.

Slidotavas darba laiks sadalīts seansos, kas ilgst vienu stundu. Ledus laukuma rezervāciju iepriekš nepieciešams pieteikt.

Vasarā Pasta salā izbūvētas pilsētas slidotavai paredzētās telpas, kur arī turpmākos gadus atradīsies slidu noma, kase, telpa apmeklētājiem. Savukārt plānotā slidotavas jumta izbūve atlikta uz vēlāku laiku, tāpēc arī šosezon slidotavas darba laiks lielā mērā būs atkarīgs no laikapstākļiem. Stipra lietus gadījumā slidojumi var tikt atcelti. Uzzināt par tuvākajiem slidojumu sākumiem iespējams pa tālruni 20367677. Atceltie slidojumi tiks izziņoti Zemgales Olimpiskā centra Twitter kontā - ZemgalesOC.

Pērn slidotava tika atvērta Ziemassvētku laikā un līdz tās slēgšanai - 24. februārim tā tika apmeklēta 8152 reizes.

Publiskā slidotava Spīķeros un citur Rīgā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Tuvojoties salam, Spīķeru kvartālā starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu, sākta slidotavas būvniecība. Slidotavu apmeklētājiem plānots atvērt nākamnedēļ, 1 .decembrī, un ikvienam interesentam tā būs pieejama bez maksas līdz pavasarim.

Spīķeru slidotava būs pieejama ik dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, turpat darbosies arī slidu noma tiem, kam pašiem savu slidu nav. Nomā būs pieejami vairāk nekā 100 slidu pāri standartizmēros no 28 līdz 47.

Iestājoties salam, tiks atvērtas arī citas Rīgas publiskās slidotavas – tāpat kā pērn ikviens varēs slidot arī Uzvaras parkā, pie Rīgas Anniņmuižas vidusskolas Imantā, pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas, pie bērnu un jauniešu centra „Laimīte” Sarkandaugavā, dabīgā ledus slidotavās Grīziņkalna skeitparkā (Pērnavas un Ata ielas stūris) un citur.

Arī atpūtas kompleksā Lido Krasta ielā šogad kā ierasts būs slidotava.

Majoru slidotava Jūrmalā


Foto: Publicitātes foto

Majoru mākslīgā ledus halle darbojas jau kopš 1. novembra - rudens, ziemas un pavasara mēnešos aicinot izbaudīt ziemas priekus visai ģimenei. Slidas iespējams īrēt Ledus halles inventāra nomā. 

Slidošanas sezona Majoros, Lielupes krastā, iespējama no 1.novembra līdz 30.aprīlim (datumi gan var mainīties atkarībā no laika apstākļiem).

Īpaši skaisti šajā slidotavā aktīvi atpūsties vakarā, kad halle ir izgaismota un skats uz Lielupi un pilsētu tās krastā ir ļoti jauks papildinājums slidošanai. Ne velti tā iekļauta starp interesantākajām pasaules hokeja hallēm.

Ledushalles visā Latvijā


Foto: F64

Haļļu priekšrocība, protams, ir tā, ka slidošanu tajās neietekmēs laika apstākļi, tomēr ziemas burvību tajās jūt mazāk nekā atklātajos ledus laukumos, bet, kamēr pastāvīgs sals vēl nav iestājies, daudz Rīgā un reģionos atrodamajās ledushallēs var kārtīgi izslidoties, tikai jānoskaidro, kad pieejami publiskie slidošanas laiki. 

Liepājnieku iecienīta atpūtas vieta ir ledus halle „Liepājas metalurgs”: www.lmhalle.lv

Vidzemes olimpiskajā centrā darbojas publiskā slidotava un regulāri tiek organizēti arī tematiskie pasākumi „Disko uz ledus” un „Bērnu rīts”: www.voc.lv

Olimpiskajā centrā „Ventspils” ledus hallē publiskā slidotava pieejama brīvdienās: www.ocventspils.lv

Arī Volvo ledus hallē Imantā publiskā slidotava pieejama brīvdienās: www.volvoledus.lv

Reti, bet reizēm masu slidošanas laiki pieejami arī Inbox ledus hallē Babītē: inboxledushalle.lv

Slidotgribētāji var doties arī uz Ogri, kur ik dienu pieejami laiki, kad iespējams izslidoties ikvienam: www.vidzemesledus.lv

Brocēnu sporta centrā ledus priekus var baudīt brīvdienās, jo darbdienās to izmanto hokejisti: www.brocenusc.lv

Tukuma ledus halle: www.tlh.lv

Talsu ledus halle: www.thk.lv

Daugavpils Ledus halle arī ir atvērta slidotgribētājiem: www.sportaparvalde.lv

Ozo halle Jelgavas pievārtē: ozohalle.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!