Foto: Kaspars Daļeckis
Lai gan Latvijas teritorijā iespējams izdzīvot četrus gadalaikus, starp rudeni un ziemu varētu ielikt vēl vienu – zelta rudeni, kas krāso pašmāju ainavas īpaši košos toņos. Uz Cēsīm un Siguldu skatīt dabas skaistumu caur objektīva aci bija devies fotogrāfs Kaspars Daļeckis, kurš labprāt uzņemtajās fotogrāfijās un redzētajā dalās arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Kā atklāj Kaspars, šogad bildēt zelta rudeni Siguldā tā pa īstam esot devies pirmo reizi. Viņš uzskata, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, šogad tas bijis izteiktāks un krāsainās lapas varējis apskatīt īpaši izteiksmīgos toņos.

Kaspars arī atklāj, ka diena esot īpaši izvēlēta, iepriekš izpētot laikapstākļus – lai laiks būtu saulains un kadri izdotos pēc iespējas iespaidīgāki. Viņš teic, ka fotografēšanai sestdiena un svētdiena, kad uz vietām dodas interesentu pūļi, neesot laba, tāpēc ainavu medībās devies darbadienas rītā.

Uzņemtajās fotogrāfijas var redzēt gan Turaidas pili, gan tiltus un panorāmas ratu, gan arī Cēsis no putna lidojuma. Ja viesojies Cēsu pusē, noteikti vērts izstaigāt vecpilsētu, kā apmeklēt Cēsu pili un tās parku, kas rudenī iekrāsojies īpaši skaistos toņos. Apmeklētāju centrā saņemot lukturīšus, iespējams apskatīt viduslaiku pils rietumu torni un tajā esošo mestra dzīvojamo telpu – unikālu 16. gadsimta interjeru ar greznu zvaigžņu velvi, mākslīgā akmens masas velvju konsolēm un sienu gleznojumu fragmentiem. Tāpat nevar aizmirst arī par Ērgļu un Sarkanajām klintīm jeb Raiskuma iezi, par kuru vairāk lasi šeit.

  • Savukārt informāciju, ko apskatīt Siguldā, kā arī apburošas fotogrāfijas ar apkārtnes skaistākajiem skatiem rudenī, atradīsi šeit un šeit.

Arī "Delfi Aculiecinieks" mudina piedalīties konkursā, iesūtot skaistākās rudens ainavas. Interesantāko fotogrāfiju autori saņems "Delfi Aculiecinieks" mēneša balvu – dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem "Rīga Plaza" tirdzniecības centrā. Šajā rakstā vari plašāk izlasīt par konkursu.

Taču turpinājumā apskati fotogrāfa Kaspara Daļecka veikumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!