Ziemassvētku laikā, no 20. decembra līdz 6. janvārim, Limbažu novada pašvaldības aģentūra "LAUTA" sadarbībā ar pašvaldības iestādēm, dažādiem uzņēmumiem un aktīvākajiem pilsētas un novada iedzīvotājiem veido kopīgu Ziemassvētku laika akciju "Rūķu ceļš Limbažu novadā". Ņemot vērā, ka šobrīd nedrīkst pulcēties, akcijas laikā veidotie un apskatāmie rūķi ir atrodami visā novadā, pastāstīja Limbažu novada pašvaldības aģentūra "LAUTA" pārstāvis Ingus Evertovskis.

Pirmie šīs akcijas rūķi tapuši Burtnieku kvartālā, Limbažos. Limbažu novada pašvaldības pārstāvji saka lielu paldies pinējai Gintai Kalniņai par lieliskajiem Burtnieku kvartāla rūķiem, kas tur mitinās jau no Pirmās adventes, tādējādi iedvesmojot pārējos veidot savus rūķus.

Jau dažu dienu laikā rūķu skaits pilsētā un ārpus tās strauji pieauga. Šobrīd rūķu ceļa kartē ir atzīmētas vairāk nekā 115 rūķu atrašanās vietas. Rūķu ceļa karte ir papildināta arī ar interesantākajiem Ziemassvētku laika apskates objektiem un Ziemassvētku dekoriem.

Sākotnēji rūķu ceļa karti bija paredzēts veidot drukātā formātā, taču nu jau rūķu atrašanās vietas pārklāj visu novada teritoriju un nemitīgais rūķu skaita pieaugums šo ieceri padara neiespējamu. Tādēļ, lai aktuālā rūķu ceļa karte būtu pieejama ikvienam iedzīvotājam un pilsētas vai novada viesim, tā tika veidota, izmantojot "Google Maps" platformu. Šobrīd ikviens rūķu ceļa apmeklētājs to var aplūkot šeit.

Ikvienam rūķu ceļa akcijas dalībniekam un apmeklētājam ir iespēja fotografēties pie rūķiem un dalīties ar bildēm sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #rukilimbazos.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!