Foto: Alise Lūse
Sākot ar 1. jūniju, Kurzemes plānošanas reģions turpina pērn iesākto akciju aktīvākam dzīvesveidam. Tās mērķis ir veicināt visus iedzīvotājus iet dabā, iepazīt dažādus objektus un dalīties ar saviem atklājumiem sociālajos tīklos, gūstot iespēju laimēt dažādas balvas, pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona pārstāve Alise Lūse.

Ja pērn akcija mudināja doties cilvēkus dabā ar saukli "#takoKurzemē", tad šogad tās nosaukums ir "#desouzKurzemi". Kurzemē sagaida 60 dabas takas un 100 piknika vietas pie tām, Jūrtaka, 17 skatu torņi, 20 industriālā mantojuma objekti, 10 militārā mantojuma objekti, 18 upes laivošanai, piecas jahtu ostas, 29 kuršu mantojuma objekti Baltu ceļa maršrutā "Kuršu loks" un daudzas citas vietas.

Šovasar akcijas piedāvājumā ir 20 nedēļas, 20 tēmas, 20 dažādas balvas. Katras nedēļas sākumā Kurzemes plānošanas reģions publicēs vienu tēmu (piemēram, dabas takas, militārais mantojums, industriālais mantojums utt.) ar ieteikumiem, kur doties, ko piedzīvot un ko jaunu iepazīt Kurzemē.

Pirmās nedēļas tēma – dabas takas. Kurzemē ir vairāk nekā 60 brīnišķīgas dabas takas ar kopējo garumu vairāk kā 300 kilometri (neskaitot Jūrtaku), kurās doties baudīt dabu un iepazīt tās daudzveidību – jūru, kāpas, ezerus, upes, mežus, pļavas, purvus un tajos sastopamos augus un dzīvniekus.

Kas jādara? 1) tako Kurzemē; 2) dalies ar savu piedzīvojumu bildēm un iespaidiem "Facebook" vai "Instagram"; 3) tago "#desouzKurzemi" un attiecīgo nedēļas tēmturi, piemēram, "#takoKurzemē"

Kurzemes plānošanas reģions aicina visus dalīties ar bildēm no mazāk apmeklētām un zināmām vietām.

Reizi nedēļā tiks izraudzīts viens laimīgais, kas saņems īpašu balvu no Kurzemes plānošanas reģiona. Balvu ieguvējs katru nedēļu tiks izziņots Kurzemes plānošanas reģiona mājaslapā un sociālajos tīklos.

No akcijas dalībniekiem sociālajos tīklos tiek gaidītas gan vienkāršas, ikdienišķas, ģimeniskas bildes ar katra Kurzemes piedzīvojumiem, gan arī īpaši un neparasti kadri.

Akcijas noslēgumā būs arī divas īpašas balvas:

  • kādam, kurš būs visaktīvāk piedalījies akcijā un visvairāk izmantojis dažādos nedēļu tēmturus;
  • vienam laimīgajam, kurš būs izgudrojis un piedāvājis jaunu tēmturi nākošā gada akcijai. Jaunos tēmturus aicina publicēt savos ierakstos kopā ar #desouzKurzemi.

Vairāk par akciju lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!