Foto: Publicitātes attēli

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP)Latgales reģiona administrācija talkā Rāznas nacionālajā parkā no krūmiem un apauguma atbrīvojuši skatu vietas Mākoņkalnā, un nu dabas apceļotājiem atkal ir iespēja baudīt vienu no zināmākajām nacionālā parka ainavām – plašo skatu uz Rāznas ezeru.

Lai atjaunotu un uzturētu ainaviskās skatu vietas Rāznas nacionālā parka teritorijā, Mākoņkalna nogāze un takas attīrītas no krūmu atvasēm, stāsta DAP pārstāve Agnese Eglīte. Talkā kopā ar DAP darbiniekiem piedalījās arī Rēzeknes novada Mākoņkalna pagasta iedzīvotāji.

Bioloģiski nozīmīgākās teritorijas Rāznas nacionālā parka ainavu struktūrā veido ezeri un meži, viens no atpazīstamākajiem ainavu skatiem ir skats no Mākoņkalna uz Rāznas ezeru, kurā redzami arī Lipušku ciema apbūves un lauksaimniecības zemju izmantošanas elementi. Šis skats gluži kā magnēts pievelk apmeklētājus, kuru ērtībai ierīkota skatu platforma.

"Lai gan darbs stāvo nogāžu dēļ nebija no vieglajiem, rezultāts iepriecina un ir liels gandarījums gan par paveikto, gan atsaucīgajiem pagasta iedzīvotājiem, kas iesaistījās talkā," piebilst Eglīte.

Mākoņkalns ar Volkenbrgas pilsdrupām un neatkārtojamo ainavu ir viens no tūristu iecienītākajiem objektiem Rāznas nacionālā teritorijā, katru gadu to apmeklē vairāk nekā 10 tūkstoši viesu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!