Uz valsts svētkiem Salaspils pašvaldība publicējusi skaistu reklāmas video tūristu un viesu piesaistei. "Video tapis sadarbībā ar Vides filmu studiju (VFS), un nav noslēpums, ka šo sadarbību "iekustināja" Latvijas tūrisma eksperta Paula Timrota viesošanās Salaspilī – "novadā ar bezkaunīgu, bet labu devīzi "Salaspils – pirms Rīgas"," teica Timrots. Zīmīgi, ka veidot filmu VFS producenti uzticēja jaunajai režisorei Kristiānai Turlajai, arī salaspilietei," pastāstīja Lolita Balcerbule, pilsētas Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Arī video rullītī redzamo personāžu lomās darbojoties paši salaspilieši. "Galvenais uzdevums bija parādīt trīs mūsu tūrisma "vaļus" – Daugavas muzeju, Botānisko dārzu un Memoriālu. Jāatzīst, ka vissarežģītāk filmēšanas laikā bija noķert saulainu dienu ābeļziedu laikā. Ābeļziedi maijā ir viena no mūsu zīmēm, jo liela daļa Salaspils ir uzbūvēta ābeļdārzā. Filmas pamatmateriāls bija gatavs ātri, bet pēc tam sākās pieslīpēšanas darbi, lai visi būtu apmierināti ar rezultātu, un te nu tas ir – Salaspils, Daugava, pavasaris, pieredze un jaunība, svētki," stāsta Balcerbule.

Video tikšot izmantots gan Salaspils novada pieteikšanai dažādās aktivitātēs, gan arī tūrisma iespēju piedāvāšanai. "Iespēju ir daudz – sākot no demonstrēšanas uz mūsu pašu apmeklētāju apkalpošanas centra monitora līdz pat izrādīšanai sabiedriskajā transportā. Un, protams, šīs rullītis tiks izmantots arī dažādās tūrisma aktivitātēs, arī izstādēs Latvijā un ārvalstīs, jo tūristi – tā bija šī darba galvenā mērķauditorija."

Jau esam stāstījuši, ka gada sākumā Latvijas jaunatklāšanas raidījumā "Te" viens no tā vadītājiem Pauls Timrots viesojās Salaspilī, kur kā vienmēr asi, bet trāpīgi izteicās par tūrisma piedāvājumu. Uz šiem izteikumiem ātri reaģēja arī Salaspils pašvaldība, ņemot tos vērā. To atzinīgi novērtēja arī Timrots.

Lūk, minētais sižets.

Par to, ko apskatīt Salaspilī, lasiet šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!