Meklējot ceļvežos sārtas klintis, kartes vedīs uz vairākām Latvijas pusēm, jo vietas, kuru nosaukumos iepīts vārds "sarkans", atrodas vairāk nekā vienā vietā. Taču Sarkanās klintis, kas meklējamas Salacgrīvas novadā, pavisam noteikti šarmē un vieš pārliecību, ka kādreiz šī vieta ir jāapciemo.

Sarkanās klintis iekārtojušās pavisam ainaviskā vietā – Salacas krastā un mežu ielokā. Kā teikts Salacgrīvas tūrisma ceļvedī "Visit Salacgrīva", Salacas Sarkanās klintis meklējamas netālu no dzelzs tilta Mērniekos. Brīnišķīgās kintis stiepjas vairāk nekā 400 metru garumā un aptuveni 10 metru augstumā.

Tāpat vērts piebilst, ka tie nebūt nav vienīgie smilšakmens iežu atsegumi apkārtnē. Abos Salacas krastos vismaz trīs kilometrus lejpus Sarkanajām klintīm atrodami citi fantastiski dabas brīnumi, piemēram, Upeskalna un Zvīguļu klintis, kā arī Junču un Rostu klintis.

Turpinājumā fotogrāfes Rutas Šarkovskas skaisti iemūžinātie mirkļi.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!