Foto: R. Ābelnieks

Senā Bauska, trīs upju ieskauta, ir burvīga arī ziemā. Bauskas pils, atjaunotais rātsnams ar svētku egli un aktivitāšu māju "Baltais briedis" pašā vecpilsētas sirdī ikvienam ļaus izbaudīt Ziemassvētku atmosfēru un justies gluži kā pasakā. Tikai Bauskā uz seno māju sienām arī ziemā zied krāšņas rozes, bet uz vecpilsētas šķūnīšiem izveidotās mozaīkas lec vimbas un citas zivis.

Maršrutu Bauskas tūrisma informācijas centra pārstāvji aicina sākt ar Bauskas rātsnamu. Tur ikviens var iepazīties ar senajiem svariem un mēriem, nosvērties un nomērīties senajās mērvienībās un saņemt par to sertifikātu, bet bērni var izmēģināt "konfektometru".

Galvenā svētku egle, kā allaž krāšņi rotāta, no 14.decembra viesus priecēs rātslaukumā. Gan lieliem, gan maziem šajā laikā noteikti kārosies nofotografēties ziemeļbrieža kamanās vai apmeklēt dažādas aktivitātes un pasākumus notikumu mājā "Baltais briedis".

Turpat netālu – Bauskas muzejā – apskatāma daudzveidīga T. Čudnovskas 20. gadsimta rotaļlietu ekspozīcija. Ziemassvētku gaidīšanu 1920. – 1930. gadu noskaņās ar radošajām darbnīcām muzejā varēs iepazīt 14. decembrī tradicionālā pasākumā ģimenēm ar bērniem "Ak, eglīte!".

Savukārt senākajā vecpilsētas celtnē, kur uz viena no soliem atrodams vecākais kokā grieztais pilsētas ģerboņa attēls, proti, Bauskas Sv. Gara baznīca Ziemassvētku laikā būs gaidīts ikviens – gan uz koncertu, gan dievkalpojumu.

Bauskas lepnums – Bauskas pils – ir vienīgā daļēji saglabājusies Kurzemes un Zemgales hercogu Ketleru rezidence Latvijā. Pilī aplūkojama vēstures un interjeru ekspozīcija, īpaša atmosfēra te valda pasākumu laikā. Tā 15. gadsimta beigu un 16. gadsimta sākuma Melngalvju brālības Ziemassvētku balles atmosfērā varēs iejusties 28. decembrī – tradicionālajā pasākumā "Ziemassvētku balle Livonijā".

Ikvienu apmeklētāju šajā laikā gaidīs arī Bauskas motormuzejs, atpūtas komplekss "Miķelis", "Rožmalas" un Bruknas muiža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!