Sigulda jau izsenis ir viens no iecīnītākajiem maršrutiem dabas un pilsētvides dažādības baudīšanai, tādēļ Siguldas novada tūrisma informācijas centrs izveidojis aktuālu maršrutu, lai vēl labāk iepazītu tā saukto Vidzemes Šveici. Jaunais pastaigu maršruts "Zied ievas Gaujas senielejā" ir sešus kilometru garš, un tajā vislabāk iespējams vērot plaukstošās ievas gan mežmalās, gan upes ielejā.

Kad galvā skan populārā Viktora Lapčenoka dziesma "Zied ievas Siguldā", ikvienam ir iespēja iepazīt Siguldas punktus un vienlaikus izjust reibinošo ievu ziedu smaržu. Maršruta ieteicamais sākums ir pie gaisa trošu ceļa Siguldas pusē, no kura paveras vairāku gadu desmitu pastkartītēs iemūžinātais skats uz Krimuldas muižu un Turaidas pili. Doties otrpus Gaujai var gan garākā pastaigā, gan ir iespēja izmantot Siguldas vagoniņu, no kura ainava paveras vairāku kilometru garumā. Nonākot Krimuldas kalna virsotnē, Krimuldas muižas parka teritorijā iespējams sastapt īpaši lielas ziedošas baltās ievas. Turpmākais pastaigu maršruts ved cauri Krimuldas viduslaiku pilsdrupām, Vikmestes dabas taku, Gūtmaņalu un taku, kas ved gar Gaujas krastu. Pastaigu maršrutā iespējams apskatīt mobilo ganāmpulku Balonu pļavā, kura sastāvā ir vairākas Galoveju šķirnes gotiņas, kā arī pašu galveno – sajust ievu saldo smaržu.

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, meža ceļus un takas, kā arī koka kāpnes un senlejas krastu nogāzes, ieteicams izvēlēties piemērotus apavus un apģērbu, kā arī ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus. Maršruta posmā iespējams atrast vietu piknikam pie Gaujas vai nelielai atpūtas pauzei. Plašāk par maršrutu šeit.

Lūk, neliela virtuāla pastaiga pa pavasarīgo Siguldu:

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!