Foto: Shutterstock
Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) izveidojis jaunu sezonas tūrisma maršrutu un šoruden piedāvā zeltainas pastaigas laikā un telpā ar uzkavēšanos pie 21 vēstures liecības Siguldā.

Šoruden "Siguldas pastaigu" maršrutā iekļauts 21 nozīmīgs apskates punkts – lai apskatītu visus, būs jāmēro 20 kilometru pa Siguldas gravām Gaujas nacionālā parka bagātīgajā kultūrvidē. Kopumā maršrutu var veikt piecās sešās stundās.

Katrā apskates punktā apmeklētājus sagaidīšot informatīvs stends ar vēsturisku fotogrāfiju un nelielu informāciju, skaidro SIguldas TIC. Vedot cauri laikam, "Siguldas pastaigas" sāksies Siguldas dzelzceļa stacijā, tālāk dosies uz Ķeizarskatu, Velna alu, Krimuldu, bijušo pārceltuvi, Bobsleja un kamaniņu trases kalnu, Sateseles pilskalnu un noslēgsies ar Siguldas vecākās viesnīcas apskati.

Maršruta laikā apmeklētāji varēs arī meklēt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar apskatāmajiem objektiem. Precīzāko atbilžu autori saņems balvu no piedzīvojumu parka "Tarzāns" un "Veloribas".

Siguldas atpūtniekus pēc pastaigas pamielos bistro "Kaķu māja" un "Zaļumnieku piestātne" – uzrādot pastaigas maršruta karti, maltītei 10% atlaide.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs arī turpmāk katru sezonu piedāvāšot aktuālāko un interesantāko pastaigu maršrutu.

Siguldas pastaigu maršruta karte pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.tourism.sigulda.lv vai klātienē, apmeklējot informācijas centru Ausekļa ielā 6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!