No 16. līdz 18. aprīlim Siguldā sesto gadu norisināsies Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā, kā arī vairākās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās būs izvietotas 100 šūpoles un vides objekti. Svētki sniegs kopības sajūtu, baudot latviešu tradīcijas, kā arī atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā, jo visi kopā varēs mieloties ar Ukrainas patvēruma meklētāju vārīto boršču, kā arī ikkatrs varēs iesiet brīvības mezglu Ukrainas atbalsta šūpolēs "Brīvības spārni".

Šūpoļu festivāls tiks atklāts sestdien, 16. aprīlī, ar tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kura starts tiks dots pulksten 13 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Aptuveni kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs Siguldas novada olimpieši – brāļi Andris un Juris Šici, Martins un Tomass Dukuri, kā arī Gints Bērziņš un Inārs Kivlenieks.

Šūpoļu festivāla centrālais punkts atradīsies Siguldas Svētku laukumā pie panorāmas rata, kur vienuviet atradīsies 20 uzņēmēju, iedzīvotāju un dažādu iestāžu veidotas šūpoles. Tāpat tur gan 16., gan 17. aprīlī pulksten 14 norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kas savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot līdzekļus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem. Līdzdarbošanās paredzēta visu festivāla laiku, kad ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles "Brīvības spārni" un iesiet savu brīvības atbalsta mezglu zilā vai dzeltenā krāsā.

Turpat Svētku laukumā sadarbībā ar iniciatīvu "Mūsu Bio Tirgus" notiks Lieldienu tirgus, kurā sestdien, 16. aprīlī, no pulksten 13 līdz 17 apmeklētāji varēs iegādāties dažādas pārtikas preces, bet svētdien, 17. aprīlī, no pulksten 11 līdz 16 varēs iegādāties amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās.

Maija parkā (Pils ielā) atradīsies kinētisks objekts "Sajūtu šūpoles Royal Sky", kas dāvās atšķirīgus iespaidus dienā un vakara tumšajās stundās. Savukārt pie kultūras centra "Siguldas devons" varēs izšūpoties interaktīvās "Sarunu šūpolēs", kurās šūpojoties ikviens varēs uzsākt sarunu ar svešinieku. Šūpoļu festivāla ceļa karte un vietas, kur atrodas šūpoles un vides objekti, no 16. aprīļa būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kultūras centrā "Siguldas devons", kā arī Siguldas mobilajā lietotnē.

Lai Šūpoļu festivāla pastaiga Siguldā būtu aizraujošāka un piedzīvojumiem bagāta, ikviens, kuram ir pieejams mobilais tālrunis un lietotne "LoQuiz", varēs piedalīties un ar ceļabiedriem sacensties jautrā, izzinošā spēlē "IzCilpo Siguldu!", laimējot balvas. Visu brīvdienu garumā būs arī citas aktivitātes un pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!