Foto: skeleton.lv

Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē ir sākusies ledus sezona un, braucienu iepriekš rezervējot, iespējami nobraucieni ar īstu ziemas sporta bobu. Savukārt ik sestdienu un svētdienu no plkst. 12.00 līdz 17.00 interesentiem tiek piedāvāti elpu aizraujoši nobraucieni ar tūristu bobu "vučko" un atrakciju "varde", teikts Siguldas Tūrisma informācijas centra mājaslapā.

Šogad Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" tiks aizvadīta otrā "Showel Race" jeb šļūkšanas ar lāpstu sacensību sezona. "OPEN Showel race" dalībnieki sacenšas, uz lāpstām šļūcot lejā pa bobsleja un kamaniņu trasi. Sacensības noris vairākos posmos, pēc kuriem tiek noteikts sezonas uzvarētājs. Tuvākais posms jau šajās brīvdienās, 1. novembrī. 

Sacensībās nobraucienos ar lāpstām pa ledus trasi var sacensties ikviens ledus trašu sporta veidu cienītājs un entuziasts no 18 gadu vecuma. Šī gada sezonā plānotas sešas sacīkstes dāmām un kungiem, kā arī pieci sacensību posmi divnieku ekipāžām. Katrā sacensību posmā tiks apbalvoti ātrākie braucēji gan vīriešu, gan sieviešu, gan arī divnieku konkurencē. Sacensības kā ierasts norisināsies sestdienu vakaros, lai tās būtu pieejamākas lielākam interesentu skaitam.

Vairāk informācijas, sacensību nolikums un aktuālā informācija atrodama interneta vietnē skeleton.lv.

2014.gada vasarā Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda" piedzīvojusi rekonstrukciju, kuras laikā trase aprīkota ar saules aizsargiem, tā nodrošinot ledus kvalitāti. Šis nosacījums ir būtisks, sagaidot jauno sporta sezonu, jo 2015.gada 13.-15. februārī tieši Sigulda kļūs par mājvietu pasaules čempionātam kamaniņu sportā.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir starptautiskas līmeņa kombinētā trase ar mākslīgā ledus segumu. Tās garums ir 1200 metri. Augstuma starpība ir 111 metri vīriešu startā, 100 metri sieviešu startā. Trasē ir 16 virāžas.

trivoo.net

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!