Foto: Andra Briekmane
Šoziem kārtīgs sals atnācis pavēlu, bet tieši pašlaik tas kož pa īstam un ar gludu un caurspīdīgu ledutiņu aizvilcis ciet arī ūdenstilpnes. Kāpt uz dziļām upēm un ezeriem vēl ir bīstami, bet Kaņiera lagūnu tipa ezers, kur lielākoties dziļums starp niedru puduriem nav lielāks par pusmetru, ir brīnišķīgi aizsalis un pārvērties par brīvdabas slidotavu. Savukārt dabas takas piedāvā gleznainus, sarmas veidotus mākslas darbus.
Jau sestdienas, 13. janvāra, pēcpusdienā Ķemeru nacionālā paka "Facebook" profilā varēja skatīti fotogrāfijas ar slidotājiem uz Kaņiera.

Svētdienas rītā devāmies izpētīt, kāds tad ir ezera ledus. Izrādījās – gluds kā spogulis, caurspīdīgs, ļaujot skatīt gultnes ūdensaugus un, braukājot ar slidām, dzenāt apakšā peldošās līdakas un asarus.

Kad šī izklaide jau apnikusi un kājas piekusušas no slidošanas, vērts tām piedāvāt cita veida slodzi un doties pastaigā pa brīnumskaisto dabas taku, kas ved cauri niedru puduriem pāri lagūnām un ļauj kārtīgi apskatīt šejienes interesanto ainavu. Savukārt uzkāpjot putnu vērošanas tornī, var ieraudzīt arī pa kādam apjukušam gulbim, kas, šķiet, cerējis, ka ziema šogad tomēr nepienāks.

Par Kaņiera dabas takām vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!