Smiltenē interesenti aicināti piedalīties pārgājienā "Iepēdo pavasarī 2021". Pārgājiena mērķis ir veicināt fizisko aktivitāšu piekopšanu svaigā gaisā visai ģimenei.

Pārgājienam sagatavots 10 kilometru garš, apļveida maršruts, kas būs marķēts dabā no 10. līdz 25. aprīlim. Lai veicinātu interesi piedalīties ģimenēm ar bērniem, lietotnē "Actionbound" sagatavota papildu informācija par vietām un ekosistēmām pa ceļam, kā arī jautājumi, uz kuriem atbildēt, lai pastaiga dabā būtu interesantāka. Pārgājiena sākums un noslēgums paredzēts pie Silvas dendroloģsikā parka. Maršruts vedīs pa ceļiem un neceļiem, meža takām, pļavām un pāri laukiem, tādēļ vērts saģērbties silti, kā arī mitrumizturīgās drēbēs un apavos.

Pārgājiena maršrutu iespējams iziet, vadoties pēc marķējuma dabā – sarkanas bultiņas uz balta fona, izmantojot "gpx" navigācijas failu, kas pieejams šeit, vai spēlējot spēli lietotnē šeit. Lai izmantotu "gpx" navigācijas failu un spēli lietotnē "Actionbound", būs nepieciešams viedtālrunis ar interneta pieslēgumu.

Maršruts ļaus iepazīt Smiltenes apkārtnes dabas bagātību un tās ekosistēmu. Lai tas būtu vēl interesantāks, ir sagatavoti nelieli uzdevumi, kurus veikt pa ceļam:

  • Ja pārgājienā dosies pēc marķējuma dabā, būs nepieciešams izprintēt uzdevuma lapu, kas ir pieejama šeit.
  • Ja pārgājienā dosies, izmantojot "gpx" navigācijas failu, nonākot īstajā vietā, redzēsi aprakstus un jautājumu, bet atbildi vari pierakstīt uz līdzi paņemtas lapiņas.
  • Ja pārgājienā dosies, izmantojot lietotni "Actionbound", spēlēsi spēli "Iepēdo pavasarī 2021", sekosi norādēm, redzēsi aprakstus, kā arī, nonākot īstajā vietā, saņemsi jautājumu, kuru varēsi atbildēt viedierīcē.

Neaizmirsti paņemt līdzi karstu tēju un pusdienu maltīti, lai pa ceļam uzrīkotu pikniku, atvilktu elpu un uzņemtu spēkus tālākajam ceļam.

Dodoties pārgājienā, orgaizatori aicina uzņemt fotogrāfijas un dalīties ar tām sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #smiltenesnovads, kā arī iesūtīt uzņemtās fotogrāfijas uz e-pastu tic@smiltene.lv, lai pēc 25. aprīļa iespējams izveidot kopīgu foto galeriju ar dalībniekiem un pārgājiena laikā iepazītajām vietām.

Pārgājienu organizē Smiltenes novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar aktīvās atpūtas pasākumu organizatori Santu Paegli. Dalība ir bez maksas.

Visu pārgājiena laiku organizatori aicina būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Savukārt turpinājumā citas interesantas idejas, ko vēl izbaudīt Smiltenē un tās apkārtnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!