Foto: DELFI
Vairāki ceļotāji, kam pēdējo nedēļu laikā nācies lidot no lidostas "Rīga", sociālajos tīklos pauduši sašutumu par garajām rindām uz drošības pārbaudi. Tas skaidrojams ar to, ka vasaras sezonā būtiski pieaudzis galamērķu un pasažieru skaits lidostā, tāpēc ir jārēķinās ar ilgāku laiku reģistrācijai un drošības kontrolei, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz lidostas "Rīga" pārstāvi Laura Karnīte.

"Piemēram, šogad maijā lidostā tika sasniegts jauns maijā apkalpoto pasažieru rekords – apkalpots vairāk nekā pusmiljons pasažieru, ceļotāju skaitam pieaugot par 10,8%, salīdzinot ar 2016.gada maiju. Vairāk nekā pusmiljons apkalpoto pasažieru mēnesī nozīmē, ka caur lidostas drošības kontroles līnijām vidēji ik stundu iziet 600 cilvēku, 15 000 līdz 20 000 pasažieru dienā," sacīja Karnīte.

Piemēram, svētdienas rītā ekonomists Andris Strazds publicējis foto ar rindu, kas stiepjas gandrīz līdz lidostas ieejas durvīm. Arī citi soctīklotāji dalās pieredzē, ka rindā bijis jāgaida 25 minūtes līdz pusstundai.

Lidostas pārstāve ziņu aģentūru LETA informēja, ka lidosta veic pasākumus, lai esošās infrastruktūras iespēju robežās paaugstinātu reģistrācijas un drošības kontroles kapacitāti – vasaras sezonas sākumā atvērtas papildu drošības kontroles līnijas, kā arī tuvākajā laikā tiks pagarināti drošības līniju galdi, lai pasažieriem būtu ērtāk sagatavoties pārbaudei.

"Tāpat reģistrācija lidojumiem lidostas virszemes apkalpošanas dienesta apkalpotajos reisos tiek uzsākta jau 2,5 stundas pirms lidojuma un esam aicinājuši to darīt arī otru lidostā strādājošo virszemes apkalpošanas uzņēmumu," skaidroja Karnīte.

Viņa piebilda, ka vienlaikus lidosta intensīvi strādā pie jaunā, plašā pasažieru termināļa projekta, kuru plānots uzbūvēt nākamo piecu gadu laikā – vienlaikus ar "Rail Baltic" dzelzceļa staciju.

"Tomēr tā saucamajās "pīķa stundās" (no rīta, pusdienlaikā un vakaros), kad vienlaicīgi ielido un izlido daudz reisu, pasažieriem diemžēl ir jārēķinās ar ilgāku laiku reģistrācijai un drošības kontrolei. Lai izvairītos no garajām rindām, aicinām pasažierus ierasties lidostā savlaicīgi – vismaz divas stundas pirms lidojuma," piebilda Karnīte.

Jau ziņots, ka šajā vasaras lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" iespējams doties uz 89 galamērķiem visā pasaulē. Papildus jau esošajiem maršrutiem aviokompānijas ceļotājiem piedāvā vēl 16 jaunus galamērķus gan biznesa ceļojumiem, gan atpūtas lidojumiem. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!