Foto: Publicitātes foto
Vien 30 kilometru attālumā no Rīgas – Ozolniekos – šajā gadā atklāts jauns glempings. "Lotus Belle Tents Latvia" saimnieks Renārs Indriksons uzskata, ka glempings tā nav tikai naktsmītne. Tas ir vietu un lietu kopums vai vienā vārdā – piedzīvojums.

"Lotus Belle" ir starptautiski atpazīstams zīmols, kura pārstāvniecību Latvijā uzsācis arī Indriksons. Kā stāsta saimnieks, ideja glempingam radusies relatīvi nesen. Process aizsācies 2020. gada janvārī, kad tika likti pamati Indriksona pirmajam internacionālajam projektam "Glamp Camp" Islandē. Projekta nosacījumi ir sekojoši: tiek piesaistīts zemes īpašnieks, investors vienas potenciālas naktsmītnes īpašnieks un glempinga realizācijas nodrošinātājs. Trīs ieinteresētas puses, viena glempinga stacija. Pēc plāna, šādi būtu veidotas vairākas glempinga stacijas – Latvijā, Itālijā, Anglijā, taču 2020. gada ekonomiskie un brīvas ceļošanas apstākļi dramatiski mainījās un marta mēnesī iesāktie darbi tika apturēti uz nenoteiktu laika posmu. Nonācis atpakaļ vietējos tirgus apstākļos, Indriksons meklēja zemi glempinga realizācijai Latvijā. Šis atskaites punkts arī uzskatāms par glempinga – "Lotus Belle Tents Latvia" – rašanos.

Glempings atrodas skaisti gleznainā teritorijā, Ozolniekos, pie Pipardīķa ūdens krātuves. Šeit, augstu ozolu ieskautā vietā, ir uzstādīta viena telts, kas garantē viesu intimitāti un mieru. No vienas puses dīķis, savukārt otrpus teritorijai vien dažu metru attālumā tek Iecavas upe. Glamūrīgā telts ir apsildāma un satur dubulto klājumu, kas amortizē un notur siltumu, tā sniedzot viesiem papildus komfortu. Tāpat telts segumam izmantots dabīgas kokosšķiedras paklājs, tas nodrošina uzturēšanos teltī patīkamu un komfortablu. Aizraujošākai laika pavadīšanai glempingā pieejamas Latvijā darinātas laivas un koka SUP dēlis, kā arī āra kino zona.

"Glempings pirmos viesus uzņēma tikai jūlija vidū un pēc pirmo viesu apmeklējuma mūsu rezervāciju noslogojums augustā bija 100 procenti. Septembrī vēl rezervācijas pieņemam, bet oktobrī, gaisa temperatūrai krasi krītoties un iestājoties aukstajam gada laikam, plānojam telts sezonu slēgt," tā saimnieks.

Plašāk ar glempingu vari iepazīties te un te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!