Foto: LETA
Nepilnu divu gadu darbības laikā Šokolādes muzeju Pūrē apmeklējuši jau 60 tūkstoši apmeklētāju.

Kā 60 tūkstošais apmeklētājs tikus sveikta Vija Kleinšmite, kura Šokolādes muzejā bija ieradusies kopā ar kolēģiem.

"Interese par šokolādi un Šokolādes muzeju Pūrē ir liela, cilvēki muzeju labprāt apmeklē ne tikai vienu reizi, bet brauc vairākkārt – ar ģimeni, kolēģiem, klasi vai atzīmējot kādu sev nozīmīgu dienu. Katru gadu cenšamies paplašināt muzeja ekspozīciju, lai cilvēkiem vienmēr būtu kas jauns, ko pie mums apskatīt," stāsta Liene Šneidere, Šokolādes muzeja vadītāja.

"Muzeja apmeklētāju skaits, salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu periodu, ir palielinājies par 10%, kas, protams, ir liels gandarījums. Mēs atrodamies reģionā, kas mūsu gadījumā noteikti ir pluss, jo cilvēki pēdējos gados arvien vairāk izvēlas apceļot Latviju, iekļaujot arī mūs savā galamērķu sarakstā," apmeklētāju pieaugumu komentē Pēteris Žimants, SIA "Šokolādes muzejs" valdes loceklis.

Šīs vasaras beigās Šokolādes muzejs papildinājis ekspozīciju ar autentiskiem priekšmetiem šokolādes lietošanai, pagatavošanai un uzglabāšanai, sākot no Maiju civilizācijas perioda (2000 g. p.m.ē. – 9. gs.) līdz pat 19. gadsimta franču liecībām par šokolādes lielo nozīmi tālaika sabiedrībā. 

Šokolādei veltītais muzejs Pūrē atklāts 2013. gada 3. janvārī. Muzejs atrodas Pūres muižas senatnīgās ēkas pagrabā. Muzeja paspārnē darbojas restorāns "Terase", kas saviem apmeklētājiem piedāvā ikdienas ēdienkarti, individuālus pasūtījumus un organizē banketus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!