Foto: Publicitātes foto
Ar moto "Zvērīgi laiki!" 9.augustā Cēsu pilī norisināsies tradicionālā Viduslaiku diena. Pasākuma tematika šogad veltīta cilvēku un dzīvnieku attiecībām laikā, kad vēl nebija dzimušas vegānisma un dzīvnieku tiesību idejas un ikvienā cilvēku dzīves jomā tika plaši izmantoti dzīvnieku izcelsmes produkti.

Viduslaiku dienu 7.augustā ievadīs filozofijas maģistra Helmuta Caunes lekcija par cilvēku attieksmi pret dzīvniekiem viduslaikos, aicinot mūsdienu cilvēkus aizdomāties, vai šo attiecību sakārtošanā esam tikuši tālāk par viduslaiku iedzīvotājiem. Savukārt "dzīvas" vēstures cienītāji 9.augustā visas dienas garumā varēs iepazīt ādas, kaula un raga meistaru amata prasmes, gatavot bišu vaska un cūku tauku sveces, doties izjādē ar zirgu vai ēzeli, sekot līdzi tam, kā no dzīvnieku izcelsmes izejvielām gatavoto ziepes un līmi, izmēģināt veiksmi viduslaiku medībās, nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus, iesaistīties 500 gadus senās bērnu spēlēs un piedalīties izglītojošā aktivitātē ģimenēm par dzīvnieku nozīmi viduslaiku cilvēku dzīvē.

Jau plkst. 10.30 paredzēts svētku gājiens viduslaiku mūzikas pavadījumā, kam sekos daudz izzinošu pasākumu, tostarp arī tādas savdabīgas aktivitātes Zāļu sievas padomi, kā atbrīvoties no blusām, utīm un citiem nevēlamiem radījumiem, bruņnieciskas izklaides – kaujas uz pils tilta, skanot dūdu un bungu mūzikas grupas Obscurus Orbis pavadījumā, sarunas ar seno mūzikas instrumentu meistaru Raiti Jeleviču par kaula, raga, ādas, zarnu un zirgu astru izmantošanu muzicēšanai, kā arī daudz kas cits.

Pasākumu noslēgs koncerts Cēsu Sv. Jāņa baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!