Sestdien, 21.februārī, plkst. 12.00 Mazsalacā pirmo reizi tiks atzīmēta Starptautiskā gidu diena un ikviens aicināts pievienoties izklaidējošai un izzinošai bezmaksas ekskursijai pa Mazsalacu.

Mazsalacas Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar projekta "Radām novadam" komandu "Jauniešu vētra" novada iedzīvotājus un viesus ielūdz uz ekskursiju gida pavadībā pa Mazsalacas pilsētu. Pulcēšanās un ekskursijas sākums pie Mazsalacas TIC (Rūjienas ielā 1). 

Maršruts ietveršot ne tikai skaistu pastaigu pa pilsētu, bet arī Valtera Hirtes koka skulptūru muzeju un Seno dzimtas koku māju jeb tautā saukto Pelīšu muzeja apskati, Laila Skujiņa, Biedrības „Jauniešu vētra” pārstāve. Pārgājienā esot iecerētas arī spēles un atraktīvi uzdevumi, savukārt noslēgumā pie Mazsalacas TIC visi varēs dalīties savos vēstures atmiņu stāstos pie ugunskura un siltas tējas ar uzkodām. Ekskursijas dalībnieki aicināti ņemt līdzi cienastu.

Savu dalību ekskursijai var pieteikt, rakstot uz jauniesuvetra@gmail.com vai pa tālr. 26458267 līdz 20.februārim, kā arī facebook.com lietotāji savu dalību aicināti atzīmēt pasākuma profilā.

Starptautiskā gidu diena tiek atzīmēta visā pasaulē, arī vairākās Latvijas pilsētās ar mērķi veicināt izprati par tūrisma nozīmi pasaulē un gidu lomu vietējā novada un valsts izzināšanā, un darbā ar ļoti dažādām auditorijām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!