Foto: Privātais arhīvs

Vasara ir laiks, kad varam uz pilnu klapi izbaudīt visas Latvijas ūdentsilpju piedāvātās iespējas. Un kāpēc gan neizmēģināt atpūtu uz ūdens ar SUP dēli? ''SunSUP'' pārstāve Linda Vītola iesaka supošanas maršrutu pa Gauju no Ādažiem līdz Carnikavai, kas sagādās skaistu emociju miksli.

Supošana ir piemērota dažādiem sagatavotības līmeņiem un kompānijām – var supot sportiski, vingrot vai meditēt uz dēļa, laiski airēt un baudīt apkārti, doties ekspedīcijās un atklāt apkārtni no cita skatu punkta, var braukt vienatnē, ar ģimeni (mazākus bērnus var sēdināt uz dēļa kā pasažieru), var braukt stāvus vai sākumā uz ceļiem, ja jāpārvar nedrošība. Un supošana ir arī droša pandēmijas laikā, jo notiek svaigā gaisā, dabīgi ieturot vajadzīgo distanci.

Šis ir viens no pieciem Lindas ieteiktajiem maršrutiem, par kuriem rakstīsim arī turpmāk. Visi maršruti koncentrējas Saulkrastu apkaimē, kur bāzējas ''SunSUP'', vai Rīgā.

Gauja no Ādažiem līdz Carnikavai

  • Maršruts: vienvirziena, starts Ādažos pie Gaujas, finišs Carnikavā Vecgaujā pie autostāvvietas jūras promenādes galā. Jāparūpējas, par iespēju nokļūt atpakaļ pēc auto uz starta punktu. Mēs atstājām vienu auto startā un otru finišā.
  • Ilgums: 3–3,5 stundas.
  • Sarežģītība: viegls, vidēji sarežģīts. Piemērots iesācējiem, bet vēlams iepriekš patrenēties airēt un vadīt SUP dēli, jo Gaujas straume ir dažāda.

"Gauja ir forša ar to, ka pārsteidz. Straume brīžiem var radīt papildu šķēršļu joslu, "nesot" uz kādu krastu vai pat sagriežot pretējā virzienā. Ja ir ievērotas visas drošības prasības – glābšanas vestes un SUP saite ap kāju, tad šie šķēršļi rada papildu jautrību un emocijas.

Mēs startējām Ādažu centrā, kur izveidota plaša autostāvvieta un Gauja izveidojusi tādu kā "kabatu" (Gaujas iela 31). Šeit var ērti sagatavoties braucienam, atstāt auto un ērti iekļūt upē.

Pa ceļam var baudīt Gaujas piekrasti, dabu, kas mijas ar pilsētas, vēlāk vasarnīcu apbūvi un mazām pludmalītēm. Maršruta laikā sanāk braukt zem auto, dzelzceļa un gājēju tiltiem. Carnikavas tuvumā ir svarīgi pagūt nogriezties no Gaujas pa kreisi Vecgaujā, pa kuru ceļš ved cauri Carnikavai, jahtu un laivu piestātnei līdz pat stāvlaukumam Carnikavas promenādes galā. Šeit ir izvietoti jauki uzkodu kioski, kas ļaus uzkost pēc aktīvā maršruta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!