Lai ceļošana pa Gulbenes novadu būtu vēl aizraujošāka, pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" izveidojusi īpašu apceļošanas spēli "Iečekojies Gulbenes novadā!".

Kā stāsta aģentūras pārstāvji, spēle norisināsies līdz 30. novembrim un būs kā azartisks papildinājums atpūtai Gulbenes novadā, ļaujoties piedzīvojumu garam, izzināšanas priekam, kā arī skaistu mirkļu iemūžināšanai. Tā būs iespēja atklāt Gulbenes novada skaistākās apskates vietas un tūrisma objektus, iepazīt vietējos uzņēmējus, priecāties par dabu un palutināt arī garšas kārpiņas, turklāt spēles dalībnieki pretendēs uz vērtīgām balvām.

Spēlē var piedalīties gan vienatnē, gan kopā ar ģimeni un draugiem. Tā būs piemērota gan steidzīgiem ceļotājiem, gan arī tiem, kas izvēlas katru vietu kārtīgi izbaudīt.

Spēlei ir trīs sezonas – pavasaris, vasara, rudens. Katrā sezonā jāizpilda septiņi uzdevumi, piemēram, jāiejūtas vilciena mašīnista lomā izglītojošajā un interaktīvajā centrā "Dzelzceļš un Tvaiks", jāatrod skaistākā Rankas muižas parka statuja, jāsaskaita no pudelēm veidotie objekti Pudeļu dārzā Litenē, jāļaujas pirts priekiem kādā no pirtīm Gulbenes novadā un citi interesanti uzdevumi.

Spēles princips ļauj pašam plānot savu ceļojumu, taču veidota tā, lai vienas sezonas spēles uzdevumus iespējams izpildīt vienā nedēļas nogalē. Katru uzdevumu dalībniekiem jāfiksē ar fotogrāfiju. Fotogrāfijā jābūt redzamiem arī pašiem spēles dalībniekiem. Visu izpildīto uzdevumu fotogrāfijas sezonas beigās jāatsūta uz e-pastu turists@gulbene.lv, norādot vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru.

Iespējams piedalīties tikai vienas sezonas spēlē vai arī izpildīt visu trīs sezonu uzdevumus. Izpildot vienas sezonas uzdevumus, būs iespējams piedalīties izlozē par konkrētās sezonas balvu vai arī pretendēt uz lielo balvu, izpildot visu trīs sezonu uzdevumus. Katras sezonas uzvarētajam balvā būs dāvanu karte 50 eiro vērtībā no degvielas uzpildes stacijas "Virši-A", savukārt lielā balva visu sezonu uzvarētājam būs "Virši-A" dāvanu karte 150 eiro vērtībā.

Apceļošanas spēles dalībnieka karti ar uzdevumiem iespējams saņemt Gulbenes dzelzceļa stacijā (Dzelzceļa iela 8, Gulbene), Stāmerienas pilī (Vecstāmeriena, Stāmerienas pagasts), info stendos veikalā "Beta" (Brīvības iela 56, Gulbene), veikalā "Mini Rimi" (Blaumaņa iela 24, Gulbene), "Kantes krogā" (Miera iela 5, Gulbene), kafejnīcā "Rodi" (O.Kalpaka iela 60, Gulbene).

Pirms sāc spēli, iepazīsties ar spēles noteikumiem, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!