Foto: Publicitātes attēli

Pavasaris atnesis jaunumus Tērvetes novada aktīvās atpūtas un izziņas piedāvājumā. Tērvetē atklās Baltijā lielāko velosipēdu piedzīvojumu taku meža vidē, pastāstīja Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parka Tērvetē pārstāvji.

LVM dabas parka Tērvetē jaunajā tematiskajā daļā (iepretim lielajai autostāvvietai), izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka teju trīs kilometru garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi. Takas izbūvē izmantotas reljefa priekšrocības, izveidoti līkumi, pagriezieni, daudzveidīgi pacēlumi – tramplīni, virāžas, laipas un tilti. Velotakas izmantošanai nav nepieciešamas īpašas sagatavošanās prasmes, tā ir piemērota dažāda vecuma un prasmju lietotājiem.

Piedzīvojumu taka sadalīta vairākos etapos – pašiem mazākajiem dabas draugiem izveidota piemērota aktivitāšu taka, kas sniedzas gandrīz 400 metru garumā, savukārt pusaudžiem un azartiskajiem dabas draugiem izveidots lielāks aplis ar atbilstošas grūtības pakāpes šķēršļiem.

Gar takas malām izvietoti soli un stendi ar stāstiem par to, kā mežs aug, kas tajā mīt un kā tas mainās, lai interesenti aktīvās atpūtas gaitā var atvilkt elpu un uzzināt ko jaunu. Jaunā aktīvās atpūtas taka ir piemērota gan gājējiem, gan velobraucējiem, gan jaunajām ģimenēm ar mazuļu ratiem.


Tērvetes piedzīvojumu velotakas atklāšanas pasākums notiks 25. maijā, pasākuma "Latvijas meža dienas" laikā. Atklāšana būs pulksten 12. savukārt jau 12.30 tiks dots starts velosacensībām. Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!