Tērvetē, pie populārā dabas parka esošajā nelielajā purviņā, pērn atklāta atjaunotā izziņas taka, kuru šobrīd var izstaigāt iespaidīga varžu kora pavadībā un uzzināt ko jaunu par dabas norisēm.

Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parka Tērvetē esošais purviņš ir neliela izmēra (ap 0.2 hektāri), apmēram piemājas dīķa lielumā, tāpēc arī taka ir vien aptuveni 70 metrus gara, bet pilna interesantiem dabas objektiem. Mazā purviņa taka tās nelielo izmēru dēļ neatbilst pastāvošajam priekšstatam par purva pastaigu takām, bet tā atrodas augstu virs netālu esošās upītes līmeņa un labiekārtota kā vides izziņas objekts, pastāstīja Ruta Vazdiķe, LVM dabas parka Tērvetē tūrisma informācijas centra vadītāja vietniece. Purva takas atjaunošanas darbus veica AS "Latvijas valsts meži".

Vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros šeit ir atjaunoti informatīvi stendi. Šis dabas objekts uzskatāmi parāda daļu no purva attīstības stadijām un purvam raksturīgajiem augiem. Purviņš izvietots Tērvetes dabas parka bezmaksas zonā, netālu no Kalnamuižas baznīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!