Foto: Publicitātes foto
Leļļu mākslinieces Vladlenas (Jelena Mihailova) darbnīcā tapuši pirmie tēli tematiskā izklaides parka "Avārijas Brigāde" leļļu takas ekspozīcijai. Kā pastāstīja parka idejas autors Mārtiņš Brezauckis, paredzēts, ka latviešu pasaku mežā būs 53 lelles, kas izkārtotas 20 ekspozīcijās.

Jau ziņojām, ka 2017. gada aprīlī Lielvārdes novadā paredzēts atklāt lielāko tematisko parku Baltijā "Avārijas brigāde". Parks piedāvāšot plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam.manē izveidoti tēli no latviešu pasakām.

Foto: Publicitātes foto

Jaunās lelles iedvesmojis Margaritas Stārastes pasaku dižmežs ar drosmīgajiem rūķiem, Viļa Plūdoņa Zaķīšu pirtiņa ar īsta koka pirts lāviņām un ūdens kubuliņiem. Parkā varēšot sastapt arī Raiņa varoni trešo tēva dēlu Antiņu, kurš vienīgais spēja sasniegt Saulcerīti. "Šie un citi mums pazīstamu latviešu rakstnieku radīti literārie tēli pārtop jaunā formā un skatījumā. Iemīļotos tēlus varēsim iepazīt no jauna starptautiski atzītās leļļu mākslinieces Vladlenas darbos "ABpark" leļļu takas ekspozīcijās. Šobrīd tapusi jau ceturtā daļa no parkam paredzētajiem tēliem," pastāstīja Brezauckis. Lelles, to ekspozīciju mājiņas un vides labiekārtošana pasaku takai izmaksājusi 70 tūkstošus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, atklāja parka saimnieks.

Vladlena ir Latvijā pazīstama ar leļļu galeriju "Leļļu karaļvalsts" Preiļos. Viņa ir starptautiski atzīta leļļu māksliniece un autorleļļu starptautiskās apvienības IADA locekle, Preiļu novada Goda pilsone un viena no starptautiskā autorleļļu festivāla "Leļļu vasara Preiļos" organizatorēm.

Foto: Publicitātes foto

Katrā no takas ekspozīcijām būšot apskatāmas ainas no pazīstamu latviešu rakstnieku darbiem – Aspazijas, Annas Brigaderes, Raiņa, Kārļa Skalbes, Andreja Pumpura u.c., kas tapuši līdz 2000. gadam. Taka būšot kā autorleļļu izstāde, kas ir gan mākslinieciski iespaidīga un vērtīga pati par sevi, gan veicinās bērnu interesi par ainās atveidotajiem darbiem un to autoriem. Saistošā veidā rosina bērnus iepazīt savu vecāku bērnības dienu literāros varoņus, to rīcību, kā arī papildina skolā iegūtās zināšanas par latviešu literatūru. Šī ekspozīcija paredzēta kā ceļojums latviešu rakstnieku pasaku varoņu pasaulē, tas ir jautrs, interesants un iesaistošs veids kā atpūsties dabā kopā ar bērniem!

Foto: Publicitātes foto

Kā jau vēstījām, parkā varēs sastapt arī iecienītās latviešu animācijas filmas "Avārijas brigāde" varoņus – Bembelātu, Poteriku un Sīlinku, kuri apmetušies īstā "Avārijas brigādes" spēļu pilsētiņā. Tāpat iecerēta arī dinozauru ekspozīcija. Jaunajā atrakciju parkā būšot arī skulptūras, dzirnavas, stacija, kaķu māja un citas izklaides. Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu parkā taps arī ūdens spēļu laukums (spray park) 200 kvadrātmetru platībā. "Šāda izmēra ūdens spēļu laukums, kas atrodas brīvā dabā, būs vienīgais Baltijā,"saka Brezauckis. Laukumā būs pieejamas dažādas ūdens strūklas, laistīšanas un spricēšanas iekārtas, kas būs interesantas dažādām vecuma bērniem.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā izklaides parka "Avārijas brigāde" atvēršana plānota jau 2017. gada aprīļa beigās. Ģimene, atbraucot uz jauno parku, par vienu ieejas maksu, kas sākotnēji plānota apmēram 10 eiro no personas, visu dienu varēs pavadīt dažādās atrakcijās.

Parka teritorija atrodas autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā pie nobrauktuves uz Madlienu. Brauciens no Rīgas aizņemšot nepilnu stundu.
Vairāk informācijas parka mājaslapā: http://abpark.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!