Lai arī šis laiks tūrismā ir ļoti izaicinošs, vietējie tūrisma pakalpojumu sniedzēji nedomā turēt rokas klēpī un 2021. gadā nāk klajā ar fantastiskiem jaunumiem dažādām gaumēm, lai ceļojumi pa Latviju būtu sevišķi krāšņi.

Kas jauns mūs sagaidīs šajā tūrisma sezonā? Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales tūrisma asociācijas, sadarbojoties ar tūrisma speciālistiem, izcēlušas tās vietas, kas šogad mūs priecēs.

Jaunumi Latgalē

Daugavpils sagaidīs ar jaunu tūrisma objektu – retro automobiļu ekspozīciju "RetroGaraž-D". Tā ir retro automobiļu un padomju laika lietu kolekcija, kurā varēs aplūkot 22 "Moskvich" automašīnas, vienu volgu, divus žiguļus un vienu mersedesu. Latgales tūrisma asociācija teic, ka, iespējams, šī ir pati lielākā "Moskvich" kolekcija Baltijas valstīs. Viens no vecākajiem kolekcijas automobiļiem ir ražots 1947. gadā, pēckara periodā, un tas tika veidots kā automašīnu markas "Opel" kopija.

Daugavpils novadā iesākta Slutišķu gravas izveide. Jaunā taka savienos Slutišķus ar Slutišķu krauju, ko labiekārtoja "Latvijas valsts meži". Tiek plānots, ka 2021. gada pavasarī visi interesenti varēs baudīt skaisto, gleznaino dabas parka "Daugavas loki" dabu, pastaigājoties pa vēl vienu aizraujošu dabas taku. Tāpat Slutišķu sādžā tiek restaurētas divas senās guļbūves. Vienā no ēkām būs pieejama informācija par vecticībnieku garīgo un materiālo kultūru, tiks atjaunots telpas interjers ar vecticībnieku tradicionālo krāsni, dažādiem sadzīves un reliģiskā kulta priekšmetiem, savukārt otrā ēkā plānots iepazīstināt ar Dienvidlatgales vecticībnieku amata prasmēm – galdnieka amatu, kā arī tradicionālo nodarbošanos lauku sētā – lopkopību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!