Foto: Jelgavas reģionālā tūrisma centra arhīvs

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, sestdien, 3. oktobrī, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) organizē ikgadējās auto orientēšanās sacensības komandām. Sacensības būs izklaidējošs un izzinošs pasākums tiem, kas vēlas iepazīt Jelgavas un tās apkārtnes tūrisma objektus, atklāt mazāk zināmas vietas, liekot lietā atjautību, zināšanas un intuīciju.

Orientēšanās sacensībām ar automašīnām aicinātas pieteikties komandas trīs līdz piecu cilvēku sastāvā. Tūrisma rallija laikā katrai komandai būs jāatrod vairāki kontrolpunkti sacensību teritorijā un jāizpilda dažādi uzdevumi, kas piemēroti visai ģimenei. Sacensību maršruts vedīs no Jelgavas pilsētas uz Valgundi, Kalnciemu un Līvbērzes pusi.

Sacensību starts un finišs ir Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, Akadēmijas ielā 1. Komandu starts notiks pulksten 11, bet reģistrēšanās sacensībām sāksies no pulksten 10.30. Dalība sacensībās ir bez maksas.

Lai piedalītos vērtēšanā, komandām līdz plulksten 16 finišā jāiesniedz aizpildītas darba lapas. Komandas tiks vērtētas pēc iegūtā punktu skaita. Ja punktu skaits uzvarētāju komandām sakritīs, papildus tiks vērtēts atbilžu lapas iesniegšanas laiks. Uzvarētāju komandas saņems balvas no Jelgavas reģionālā tūrisma centra.

Lai piedalītos Pasaules tūrisma dienas rallijā, komandas dalība sacensībām jāpiesaka līdz 2. oktobrim pa tālruni 63005447, e-pastu: tic@tornis.jelgava.lv vai klātienē Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī, norādot komandas nosaukumu, dalībnieku skaitu un viena pārstāvja kontaktinformāciju. Lai izvairītos no drūzmēšanās un pulcēšanās, komandas kapteinis reģistrēs komandas pieteikumu un finišējot iesniegs atbilžu lapas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā.

Lai labāk sagatavotos dalībai sacensībās, komandām iepriekš jāiepazīstas ar sacensību nolikumu, kas pieejams Jelgavas tūrisma mājaslapā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!