Foto: Privātais arhīvs
Tērvetē pie Indrānu ūdenskrātuves, piecu minušu attālumā no Tērvetes dabas parka, atrodas interesanta tūristu naktsmītne – namiņš kokos, kuru sākotnēji saimnieki cēla paši sev un draugiem, bet būvniecības procesā radās doma, ka šī iespēja varētu interesēt arī citus.

"Ideja par savu namiņu kokā radās pēc tam, kad radinieks Vidzemes pusē sev laukos uzcēla mājiņu kokos. Ar vīru nospriedām, ka vīra dzimtajā pusē – Tērvetē – varētu uzcelt ko līdzīgu, kur atpūsties brīvdienās un uzņemt draugus. Sākumā gan doma bija namiņu izmantot tikai savām privātām vajadzībām, bet celtniecības laikā radās doma piedāvāt to arī citiem. Namiņa vizuālo tēlu domājām un skicējām paši," stāsta "Glamping Tervete" saimniece Paula Cēsniece.

Foto: Privātais arhīvs

Pašlaik "Glamping Tervete" tūristiem piedāvā namiņu, kurā var palikt kompānija līdz četriem viesiem. Patīkamāku atpūtu šeit padara gan pirmā līmeņa plašā terase, gan skats pa otrā stāva logu, no kura var vērot mežu un turpat esošo ezeru. Savukārt ūdens mīļotājiem ir iespēja arī noīrēt SUP dēļus un izbraukāties pa Indrānu ūdenskrātuvi.

"Namiņš ir mūsu ģimenes lolojums. Sākām to celt 2018. gada agrā pavasarī. Tā kā ieguldījām tikai paši savus līdzekļus, būvniecība un iekārtošana notika palēnām. Visus risinājumus pārdomājām, apdomājām. Esam skandināviskā stila piekritēji, tāpēc namiņā pārsvarā dominē baltā, pelēkā krāsa un koks. Daļu mēbeles paši rasējām, projektējām un montējām. Iekārtojums tapis lēnu garu, piemeklējot īstās lietas, kuras tiešām, mūsuprāt, piestāv," Paula pastāstīja "Tūrisma Gidam".

Foto: Privātais arhīvs

Pagājušā nedēļā, pateicoties Latvijas Valsts mežu dabas parkam Tērvetē ievietotajai informācijai par šo namiņu viņu "Facebook" profilā, naktsmītne guva necerēti lielu atsaucību. Vienā naktī namiņš sociālajos tīklos guva vēl aptuveni divus tūkstošus sekotāju, kas vēl turpina augt, kā arī rezervācijas līdz pat novembrim.

Plašāk par namiņu un tā iespējam iespējams uzzināt "Facebook" un "Instagram" profilos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!