Foto: DELFI
Aglonas novadā, pavisam netālu no Aglonas bazilikas, atrodas kāds unikāls skulptūru parks, kas pavisam noteikti var pārsteigt – tas ir Kristus Karaļa kalns.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja Kristus Karaļa kalna valdes loceklis Ģirts Skuja, šī skulptūru parka idejas autors ir Ēriks Delpers, savukārt realizētāji – Jānis Stupāns un citi brīvprātīgie.

Parks palēnām sākts veidot 2006. gadā, bet šobrīd aptuveni 20 hektāru platībā atrodams prāvs pulks dažādu skulptūru – Skuja teic, ka to skaits pārsniedz 400. Skulptūru parks veidots pateicībā Dievam un Jēzum Kristum kā garīga vieta, kur cilvēkiem smelties dvēseliskas vērtības.


Ņemot vērā prāvo iekopto apkārtni, skulptūru parkā arī ir savi kārtības noteikumi, tostarp uzvesties kārtīgi, suņus atstāt ārpus teritorijas, kā arī dronus virs parka lidināt nav atļauts bez iepriekšējas saskaņošanas turpat blakus esošajā tūrisma centrā (plašāk ar noteikumiem iespējams iepazīties te).
Foto: DELFI

Tāpat, ja ir vēlēšanās apmeklēt šo parku lielākā grupā, Kristus Karaļa kalna pārstāvji lūdz iepriekš paziņot par savu ierašanos pa tālruni 27885591. Plašāk par šo skulptūru parku var lasīt šeit.

Foto: DELFI
Turpinājumā neliels ieskats interesantajā parkā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!