Foto: Publicitātes foto

Līdz ar piemērotu laikapstākļu iestāšanos un pamatīgo sniega kārtu visa Latvijā ļaudis steidz baudīt ziemas priekus. Jau ziņots, ka brīvdienās daudzkur atklātas kalnu slēpošanas trases, savukārt šonedēļ vairākās Latvijas vietās atklātas arī distanču slēpošanas trases.

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā 7. novembrī atvērta distanču slēpošanas trase. Slēpotājiem pieejams gan 200 metru garais aplis, gan lielais aplis 1,2 kilometru garumā, pa kuru šobrīd iespējams slēpot slidsolī, teikts Siguldas mājaslapā.

Distanču slēpošanas trase Siguldā apmeklētājiem darbadienās atvērta no pulksten 8 līdz 21 un brīvdienās no pulksten 10 līdz 20. Sporta un aktīvās atpūtas kompleksa servisa ēkā apmeklētājiem pieejama slēpju noma, serviss, dušas un pirts. Sniega daudzumu un distanču slēpošanas trases kvalitāti var novērtēt Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra tīkla kamerā.

Arī Ogres Zilajos kalnos sākusies slēpošanas sezona. Trase sagatavota un izgaismota 2,5 kilometru garumā, teikts mājaslapā "Ziliekalni". Trasē apgaismojums strādāšot visu ziemu, neskatoties uz laika apstākļiem. Būšot arī inventāra noma. Darba laiki no pirmdienas līdz ceturtdienai līdz pulksten 21, bet piektdienās un nedēļas nogalēs līdz pulksten 22.

Arī Smeceres silā Madonas pusē slēpošanai sagatavotas trases 20 kilometru garumā. Apgaismojums trasē pieejams līdz pulksten 20.30, teikts mājaslapa "Smeceressils". Pieejama arī inventāra noma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!