Foto: Publicitātes foto

Valmieras krāšņākā rota Gauja gluži kā mākslinieka ota ar savu tecējumu iekrāso pilsētu. Vietām tās krasti ar straujo upes plūdumu savijas intensīvā krāsu paletē, citviet dabas rāmajā gleznā jaušami citi krāsu toņi. Viss vienuviet – starp četriem tiltiem pār Gauju. Valmieras tūrisma informācijas centrs (TIC) nomarķējis jaunu pārgājienu taku 12 kilometru garumā, kas ved gar abiem Gaujas krastiem, pastāstīja Valmieras TIC tūrisma projektu vadītāja Zane Krūmiņa.

Maršruts ir apļveida, un tas veidots virzienā no laivu piestātnes Valmierā (Pilskalna iela 1) gar Kazu krācēm, pāri Vanšu tiltam līdz galvenajam tiltam pār Gauju. Ainaviskais maršruts turpinās gar Gaujas kreiso krastu, kas līdz šim ceļotājiem bijusi mazāk apgūta un neiepazīta teritorija. Šķērsojot apvedceļa tiltu, maršruts turpinās pa otru, Gaujas labo krastu, gar dzelzs tiltu līdz pat maršruta beigu punktam – laivu piestātnei.

Maršrutā iespējams vadīties pēc baltas un zilas krāsu kombinācijas marķējuma, kas attēlots taisnstūra formā. Tas krāsots dabai saudzīgā veidā uz koka, kā arī ar uzlīmēm uz stabiem. Pārgājienu maršruta ceļa segums ir mainīgs – meža un grants ceļi, kā arī asfalts.

Valmieras TIC aicina izmantot arī savas viedierīces, lejupielādējot maršruta GPX failu, tādējādi sekojot pastaigu maršruta navigācijai. Maršruta GPX failu lejupielādē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!