Foto: Publicitātes foto
Šis ir īstais laiks, kad aut kājas un doties ieraudzīt pašu acīm dabas krāšņumu, kas izrotājis visu Latviju, tostarp topošo Valmieras novadu. Valmieras tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Strenču novadu aicina piedalīties tūrisma akcijā "Iepazīsti savējos", kas norisināsies līdz 31. oktobrim, pastāstīja Valmieras tūrisma informācijas centra konsultante Baiba Misiņa.

Dalībniekiem, vadoties pēc foto fragmentiem un raksturojošiem pavedieniem objektu aprakstos, jāatrod konkrētās vietas dabā. Netālu no foto fragmenta vietām atradīsies koka ripa ar iegravētu jautājumu. Atbildes uz jautājumiem TIC aicina ierakstīt akcijas bukletā. Ja tomēr nevedas nojaust vietu pēc foto fragmenta vai norādēm, iespējams izmantot arī bukletā norādītās GPS koordinātas, kas akcijas dalībniekus aizvedīs uz konkrētajiem objektiem. Apceļojot Valmieras pusi, būs iespējams iepazīt senas muižas un dabas vietas un vērot, kā zeltaino lapu plīvurs tās ietinis rudenīgā seģenē.

Izstaigājot takas un apmeklējot dažādus dabas objektus, varēs sajust krāsu, smaržu, ūdens čalošanas un putnu dziesmu daudzveidību, kā arī atklāt Gaujas un Salacas ieleju rudens krāšņumu.

Kopskaitā tūrisma akcijā iekļautas 20 dažādas vietas gan Valmieras pilsētā, gan apkārtējos novados. Lai pretendētu uz galveno balvu – tūristu klases velosipēdu – vai citām veicināšanas balvām, nepieciešams apmeklēt vismaz desmit objektus.

Aizpildītie akcijas bukleti līdz 2020. gada 2. novembrim gaidīti Valmieras TIC (Rīgas ielā 10 Valmierā, LV-4201) vai Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā (11. novembra krastmalā 29 Rīgā, LV-1050), ienesot tos klātienē vai arī atsūtot pa pastu (2. novembris – pasta zīmoga datums).

Akcijas noslēguma pasākums plānots 7. novembrī Valmierā, kad spēles veiksmīgākie dalībnieki pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no Valmieras pilsētas, kā arī Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Strenču novada tūrisma uzņēmumiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!