Kā laika gaitā mainījušās vēsturiskas un nostāstiem apvītas vietas Valmierā un apkārtējos novados? Kas šajās vietās atrodas šodien, un kā ir mainījusies vietas ainava? Lai to noskaidrotu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) kopā ar Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadu izveidojuši tūrisma akciju – spēli "Atklājējs", kurā, apmeklējot dažādus apskates objektus, iespējams laimēt tūristu velosipēdu, "Tūrisma Gidam" stāsta TIC tūrisma informācijas konsultante Baiba Misiņa.

Kurš ir Valmieras vecākais parks? Kāda bija Valmieras pilsētas robeža 19. gadsimtā? Kuras ēkas pamatakmens likšanā piedalījies Latvijas valsts pirmais prezidents Jānis Čakste? Kur atradās viens no kristāldzidrākajiem ezeriem Valmieras pusē, un kādi nostāsti saistās ar zināmām un mazāk zināmām vietām Valmierā un apkārtējos novados? Vēsturiskie foto un vietu raksturojošie pavedieni "Atklājējs" bukletā aizvedīs uz šīm vietām, atklājot gan to izskatu mūsdienās, gan daudz nedzirdēta par tām.

Apmeklējot akcijas bukletā iekļautos objektus, spēles dalībnieki atradīs bērza koka ripas ar iegravētiem jautājumiem. Lai atbildētu, jābūt vērīgam, jo bieži risinājums nebūs tālu jāmeklē, atgādina Misiņa. Ja pēc pavedieniem, foto vai raksturojošām norādēm nav iespējams noteikt, uz kuru vietu doties, drīkst izmantot viedierīces un vadīties pēc GPS koordinātām.

Spēle norisināsies līdz 31. oktobrim, aizpildītos bukletus līdz 4. novembrim jāiesniedz Valmieras TIC vai Valmieras pārstāvniecībā Rīgā.

Akcijas noslēgums plānots 16. novembrī, kad spēles veiksmīgākie dalībnieki pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no Valmieras, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu tūrisma uzņēmumiem. Papildpunktu ieguvējiem arī būs iespējams saņemt pārsteiguma balvu. Galvenajā balvā – tūristu klases velosipēds.

Akcijas bukletu var saņemt Valmieras TIC (Rīgas ielā 10), Valmieras pārstāvniecībā Rīgā (11. novembra krastmala 29), tirdzniecības centrā "Valleta", kā arī citos tūrisma informācijas punktos Valmierā un apkārtējos novados. Ar akcijas noteikumiem var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!