Tūristu vilcieniņā "Ventspils Train" tagad var vizināties, klausoties audiogida stāstu piecās valodās, "Tūrisma Gids" uzzināja Ventspils Tūrisma informācijas centrā (TIC).

Braucējiem audiogids pieejams mājaslapā "Ventspilstrain.lv" un brauciena laikā interesenti, izmantojot tālruni un vilcieniņā esošo bezmaksas WiFi, var izvēlēties vēlamo valodu un uzzināt stāstu gan par seno Ventspili, gan interesantu informāciju par vilcieniņa maršruta laikā redzamajiem apskates objektiem. Audiogids atklāj interesantus stāstus latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā.

Ierunātais teksts tapis, pateicoties vēsturniecei Ingrīdai Strumfai, pilsētas gidēm Ivetai Rīvānei un Daigai Dūmai, gala rezultātu saskaņojot ar Ventspils TIC. Audiogida tehniskajai izstrādei un ierakstam tika izvēlēta sadarbība ar vietējo uzņēmumu SIA "Runcis Rudais", kas teksta tulkošanai piesaistīja profesionālus tulkus, bet teksta ierunāšanai aktierus, tostarp latviešu valodai Ventspilī iecienīto aktieri Gunti Skrastiņu.

Brauciena laikā uz vagoniņos uzstādītajiem ekrāniem audiotekstā dzirdamā informācija papildināta ar mūsdienu un vēsturiskajām fotogrāfijām gan no Ventspils muzeja, gan TIC arhīva. Lai brauciena dalībniekiem katram savā valodā būtu iespēja klausīties audiogidu, braucējiem tiek piedāvātas austiņas, tikmēr tūristu grupām audiogidu izvēlētajā valodā būs iespēja klausīties pa skaļruņiem.

Ekskursijas ilgums ir teju 40 minūtes un biļetes braucienam iespējams iegādāties Tirgus un Ostas ielas krustojumā, ekskursijas kuģīša "Hercogs Jēkabs" kasē. Vilcieniņš kursē katru dienu apaļās stundās no pulksten 11. Pēdējais brauciens notiek pulksten 18. Biļešu cenas pieaugušajiem - 5 eiro, ģimenes biļete - vecāki ar/līdz 3 bērniem - 12 eiro, bērniem līdz 4 gadu vecumam - bez maksas, savukārt bērniem līdz 14 gadu vecumam - 3 eiro. Zvanot pa tālruni +371 29262976, iespējams pieteikt arī tūristu grupu braucienus, vilcieniņam ir divi pasažieru vagoni ar 40 sēdvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!