Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties Ziemassvētkiem, Jēkabpils kultūras pārvaldes darbinieki apsvēra dažādus radošus veidus, kā iepriecināt iedzīvotājos svētkos arī situācijā, kurā nebūtu atļauts pulcēties un tikties, pastāstīja Jēkabpils kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Druveniece. Viņi nonākuši pie lieliskas idejas – muzikāla piparkūku namiņa uz riteņiem.

Latvijas simtgades gadā Jēkabpilī tika rīkots karogu brauciens, kura laikā vairāk nekā 10 mašīnas ar Latvijas karogiem devās pilsētas ielās un modināja iedzīvotājus Latvijas simtgades svinībām, atskaņojot īpašu audio sveicienu. Ņemot vērā pozitīvo pieredzi, tika izlemts, ka līdzīga muzikāla mašīna, kas izbrauc visas ieliņas, varētu būt lielisks sveiciens šajos Ziemassvētkos iedzīvotājiem, tiem pat neizejot no mājas. Tomēr bauda jārada arī acīm. Līdz ar to attīstīta ideja par piparkūku namiņu uz riteņiem. Namiņa ideju realizēt īsā laikā piekrita mākslinieks un leļļu izgatavotājs Jurijs Abramenko, kurš ir arī pasaku karaļvalsts "Butaforija" izveidotājs.

16. decembrī, kad "Piparkūku namiņš uz riteņiem" devās Jēkabpils ielās pirmo reizi, notikums pievērsa lielu uzmanību un atsaucību. Daudzi sociālajos tīklos dalījās ar braucošo pārsteigumu, kas redzams caur viņu logiem, kā arī komentāros izteica lielu pateicību busiņa šoferim, kurš prasmīgi izbrauca pat mazākās pilsētas ieliņas.

"Piparkūku namiņš uz riteņiem" Jēkabpils ielās Ziemassvētku laikā izbrauks katru trešdienu un sestdienu no 16. decembra līdz 2. janvārim laikā no pulksten 16 līdz 20. Īpašs uzsvars busiņa maršrutā darba dienās likts uz bērnudārziem, lai iepriecinātu mazākos pilsētas iedzīvotājos. Sestdienās plānots vairākas reizes apriņķot ap Jēkabpils reģionālo slimnīcu, lai iepriecināto tos, kas svētku laikā atgūst savu veselību. Piparkūku namiņš uz riteņiem izbrauks gan pilsētas centra ielas, gan dzīvojamo māju rajonus pilsētas nomalē.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!