Koncertzāle "Lielais dzintars" ir daudzmiljonu projekts, kura īstenošanai bija vajadzīgi vairāk nekā desmit gadu. Nu ēka ir pabeigta un kļuvusi par vēju pilsētas jauno apskates objektu, kas piesaista ne mazums tūristu un vietējo uzmanību. Jaunās koncertzāles atklāšanas pasākumi ilgs vairāk nekā mēnesi, bet ar jauno ēku vietējie saista lielas cerības, ka tā piesaistīs pilsētai tūristus un apmeklētājus.

SIA "Sense Media" komanda izveidojusi video, kā "Lielais dzintars" iemirdzas savās viskošākajās krāsās naakts melnumā.

"Lielais Dzintars" savas durvis apmeklētājiem vēra aizvadītajās brīvdienās ar koncertiem 17. un 18. oktobrī, atklājot Kamerzāli. Tam sekos Eksperimentālās skatuves atklāšana ar teātra izrādi 30. oktobrī un Lielās zāles atklāšanas koncerts 6. novembrī ar Liepājas Simfoniskā orķestra, kora "Latvija" un solistu - Elizabete Strīda (Zviedrija), Jovita Vaškevičiūte (Lietuva), Mati Turi (Igaunija), Egils Siliņš un Ints Dālderis - dalību. Vairāk par paredzētajiem koncertiem un atklāšanas pasākumiem mēneša garumā lasiet DELFI sadaļā "Kultūra".

Daudzfunkcionālais kultūras centrs ekspluatācijā pieņemts 12. augustā. Koncertzāles arhitektoniskā koncepta pamatā ir gan Latvijas un Baltijas jūras krastā esošās Liepājas simbols - dzintars, gan tās funkcija kā mākslas un kultūras centram. Tajā katra telpa ir unikāla un atšķirīga ar tai īpaši piemērotiem dubultā stiklojuma logiem, kuru ārējā fasāde ir sarkana dzintara nokrāsās.

Ēkas pamatakmens ielikts 2013. gada 4. oktobrī. Tā būvnieks ir SIA Merks. Vairāk par koncertzāles būvniecību lasiet šeit.

Ja plānojat apmeklēt Liepāju, lūk, vēl citas vietas, ko tur apskatīt un izbaudīt, kā arī praktiska informācija par to, kur nakšņot un ieturēt maltīti. "Brīvdienu maršruts: Ko apskatīt vēju pilsētā Liepājā?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!