Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "Te!" vadītājs Pauls Timrots turpina pārbaudīt Latvijas pilsētu gatavību uzņemt tūristus, šoreiz apskatot Ērgļus. Timrots ir visai kritisks un netaupa arī skarbākus vārdus par to, kas Vidzemes "kalnu" pilsētā nav kārtībā - Brakos trūkst infrastruktūras un norāžu, centrā tanka vairs nav, bet sliežu veco ceļu ļaudis izmantojot, lai caur mežu ātrāk tiktu uz bodi.

Lai arī Ērgļi atrodas fantastiski skaistā vietā, ko apskatīt un izmēģināt tur vismaz rudens dienā ir maz. Tā kā uz Ērgļiem vilciens jau gadiem nebrauc, aizvāktas arī sliedes, bet stacija pašlaik vairāk atgādina izgāztuvi - vien notekcaurules nomainītas. Savukārt galvenajā apskates objektā - rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa mājā "Brakos" pirmdienā nemana nevienu dzīvu dvēseli, bet apkārtnes iekārtojums, Timrotaprāt, ir visai neuzrunājošs.


Arī vietā, kur Ērgļos kādreiz bijis tanks, tagad krājas atkritumi.

Savukārt viesnīcā ceļotāju uzņem laipni, bet restorānā var ieturēt pamatīgu, bet vienkāršu maltīti.

Nobeigumā Timrots uzsver, ka Ērgļiem tūrisma potenciāls ir, jo tur ir gan viesnīca, gan labs ceļš, kas ved no Rīgas, bet, ja pilsētā vēlas uzņemt ceļotājus, būs krietni jāpiestrādā.

Skatītāji "Te!" komandai var sekot līdzi katru ceturtdienu LTV 1 ēterā pulksten 21.15, uzreiz pēc "Panorāmas", ar atkārtojumiem tās pašas nedēļas sestdienā pulksten11.00. Visas raidījuma epizodes var skatīties arī "VFS Films" mājaslapā http://vfs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!