Foto: Elita Priedniece
Netālu no Tērvetes – pusceļā uz Eleju – atrodas Vilce. Vieta, kurā ir iespējams sajust dabas klusumu, sadzirdēt putnu treļļus un pabūt ar sevi. Vilce ir noslēpumaina ar savām leģendām un teikām, kā arī bagāta ar vēsturiskiem kultūras objektiem.
Vilces pagasta teritorijā apskatei ir pieejamas trīs muižas: Berķenes muiža (privātīpašums), Blankenfeldes muiža (privātīpašums) un Vilces muiža – skola, vēstures ekspozīcija un tūrisma informācijas punkts, pastāstīja Vilces tūrisma informācijas punkta vadītāja Elita Priedniece.

Vilces muižā var apskatīt vēstures ekspozīciju par senajiem īpašniekiem un skolu, kā arī uzzināt par ievērojamiem cilvēkiem, kas nākuši no Vilces. Muižā iespējams izstaigāt abus pagrabus, klausīties spoku stāstus un uzzināt daudz jauna par šo vietu.

Foto: Elita Priedniece

Blakus muižai atrodas muižas parks, kurā atrodas vairāku šķirņu liepas. Savukārt drīz sāksies lielais vizbuļu ziedēšanas laiks, kad visas pamales būs vienos ziedos.


Parkā ir uzstādīti disku golfa grozi, kas nozīmē, ka ir iespējams spēlēt šo spēli jebkurā diennakts laikā un jebkurā sezonā, kā arī piedalīties svētdienas turnīros.

Foto: Elita Priedniece

Vilces muižas pakājē tek upīte Vilce, kuras ceļš ir īpatnēji līkumains. Pavasarī, kā arī vēlā rudenī, kad vēl koki ir kaili bez lapām, var iet gar upes krastu un vērot brīnišķīgo ainavu. Šo aktivitāti gan var veikt cilvēki ar labāku fizisko izturību.

Foto: Elita Priedniece
Tāpat iespējams izstaigāt Barona taku, kas aizved līdz Vilces pilskalnam un populāro Zaķu pļavu. Pa Barona taku ejot, ir iespējams izlasīt, kādi dzīvnieki dzīvo šajā mežā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!