Dundagas novadā meklējamā Pēterezera dabas taka nudien ir lieliska pastaigu vieta – lai par to pārliecinātos, būs vien jādodas uz šo skaisto vietu pašam.

Lokveida taka ir aptuveni 3,4 kilometrus gara. Lai to pilnībā iepazītu, vajadzēs aptuveni stundu, teikts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā. Ceļš vedīs gan pa takām, gan laipām, gan arī kāpnēm, vijoties pāri kangaru mugurām un vigu vēderiem.

Dodoties pārgājienā pa šo vietu, būs iespējams arī iepazīties ar pašu Pēterezeru, kā vārdā arī nosaukta pati taka. Savukārt pēc tam var turpināt pastaigu pa ezera purvaino krastu, kur atrodamas vairākas aizsargājamas augu sugas.

Ko vēl apskatīt Dundagas novadā, meklē te, savukārt turpinājumā iepazīsties ar fotogrāfa Ginta Mucenieka skaisti iemūžinātajiem mirkļiem no pastaigas pa šo vietu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!