Foto: Kaspars Siliņš
Lai parādītu, cik skaists var būt rudens Latvijā – visas nedēļas ietvaros dalāmies ar skaistākajām vietām rudens baudīšanai. Arī Jēkabpils ir viena no tām! Par to, ko iesākt Jēkabpilī, kādām aktivitātēm nodoties, ko jaunu apskatīt pilsētā un tās tuvākajā apkārtnē, lasi turpinājumā!

Tikai divu stundu brauciena attālumā no Rīgas atrodas astotā lielākā Latvijas pilsēta Jēkabpils. Pilsēta izvietojusies 23 kvadrātkilometru lielā teritorijā abos Daugavas krastos. Pilsētai ir sena un interesanta vēsture. Tā veidojusies, apvienojoties divām pilsētām Krustpilij, kas atradās upes labajā krastā, un Jēkabpilij, kas atradās upes kreisajā krastā.

Kā "Tūrisma gidam" pastāstīja Jēkabpils novada pašvaldības pārstāve, tieši šoruden Jēkabpilī ļoti skaisti izskatās Krustpils pils parkā un muzejā. Kopš 13. gadsimta Daugavas krastus uzticīgi pārrauga Krustpils pils. Vairākas reizes savas pastāvēšanas laikā nodegusi un karos nopostīta, taču vienmēr atjaunota un joprojām sagaida viesus. Varēsiet apskatīt svecēm izgaismotos viduslaiku pagrabus, no pils vārtu torņa vērot brīnišķīgo ainavu, apskatīt mākslas izstādes un pastāvīgās ekspozīcijas.

Arīdzan rudens vēso dvesmu iespējams baudīt Jēkabpils Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves. Jēkabpils Mežaparkā ir pieejams bērnu rotaļu laukums, 10 metrus gara koka vingrošanas iekārta "Lūša taka", pēdotāju taka, spēle "Meža domino", Saules terase un citas aktivitātes.

Apskates vietas tuvējā apkārtnē


Vari apskatīt nesen atklāto objektu rudens ainavu baudīšanai, kas ir Taborkalna skatu tornis. Taborkalna skatu tornis slejas 137,8 metru augstajā Taborkalna virsotnē. Torņa pakājē skatāms arī akmens ar norādi Strūves ģeodēziskā loka punktam "Dabors-kalns".

Lai izrautos no pilsētvides, iesakāms dabas parks "Laukezers", kas ir vietējo entuziastu gadiem lolots projekts. Šī ir brīnišķīga vieta, lai sajustu dabas atjaunojošo spēku nūjojot, skrienot vai nesteidzīgi baudot iekoptās pastaigu takas un velotrases. Te meža ainava mijas ar pļavu plašumu un ir kārtējais apliecinājums tam, cik skaista ir mūsu zeme.

Nesteidzīgām pastaigām piemērota būs arī Sēlijas pērle Viesīte. Viesītes Kultūras pils ir lielākais kultūras nams Latvijas laukos. Arīdzan tuvumā esošā Zasas muiža un parks, kā arī Garsenes dabas takas un muiža būs izcili pieturas punkti rudenīgām brīvdienām.

Lūk, ielūkojies, cik skaista Jēkabpils rudenī!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!