Foto: Publicitātes foto

Madona savus ciemiņus sagaida ar mieru un stabilitātes sajūtu. Tam priekšnoteikums ir daba, kas pilsētu apveltījusi ar gleznainu reljefu. Ziemā tā kļūst par baltāko pilsētu, jo parasti tur ir visilgākā un sniegotākā ziema Latvijā. Madonieši pat lepni saka, ka viņu pilsēta ir Latvijas ziemas galvaspilsēta - viņu pusē ir gan distanču, gan kalnu slēpošanas trases, kameršļūkšanas kalni un citas ziemas izklaides.

Kur doties šļūkt, slēpot un slidināties

Sporta un atpūtas bāze "Smeceres sils" gaida visus distanču slēpotājus, piedāvājot 2,5 kilometrus garu apli vai slēpošanas trasi ar dabīgā sniega segumu pa mežu.

Arī slēpošanas komplekss Viešūra kalns (līdz 400m) aicina ciemos un piedāvā slēpošanas kalnu, slidotavu, mežaino distances trasi, zirgu izjādes kamanās, kā arī mājīgu kafejnīcu ar skatu uz kalnu.

Foto: Publicitātes foto

Atpūtas komplekss "Gaiziņš" piedāvā divas nobraucienu trases – Mazo Golgātu un Lielo Golgātu (320 m), kā arī bērnu kameršļūkšanas trasi un omulīgu kalnu kafejnīcu.

Foto: Publicitātes foto

Bet atpūtas komplekss "Rēķu kalns" aicina izbaudīt mierīgu kalna nobraucienu, gardi paēst kafejnīcā un aicina pārnakšņot viesnīcā, un izkarsēties pirtiņā.

Vairāk informācijas mājaslapā www.visitmadona.lv arī par to, kā vēl saturīgi iespējams laiku pavadīt Madonas pusē.

Foto: Publicitātes foto

Uz Vidzemes mazpilsētu Madonu ved autobusi no visām Latvijas pusēm. Tomēr visērtāk doties ar savu personīgo auto, lai būtu iespēja apskatīt arī citus Madonas apkaimes tūrisma objektus. Attālums no Rīgas līdz Madonai ir aptuveni 166 kilometru.

Vairāk par Madonas apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!