Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Kas cilvēkus tik ļoti piesaista, redzot drupas? To grūti izskaidrot, bet Veckalsnavas luterāņu baznīcas drupas ir tā vieta, kur aizraujas elpa un gribas apsēsties, lai izbaudītu unikālo apskates objektu.
Senāk tur esot bijusi koka ēka, kas 1643. gadā nopostīta. Pirmās ziņas par mūra baznīcu parādās 1774. gadā, kad baznīcas grāmatā ierakstītas atzīmes par akmeņu pievešanu. Būvniecība gan uzsākta teju 50 gadus vēlāk un pabeigta 1835. gadā. Kalsnavas draudzes mācītājs no 1908. līdz 1918. gadam bija latviešu rakstnieks un politiķis Andrievs Niedra.
''Periodika.lv'' var atrast publikācijas, kur aprakstīts, kā baznīca izskatījusies savos ziedu laikos. Torņa galā bijis modrības simbols gailis, bet logi mirguļojuši jau iztālēm.

Otrā pasaules kara laikā baznīca sagrauta, un kopš tā laika no baznīcas palikušas vien drupas, un, tur sēžot, varētu pat zvaigznes skaitīt, jo jumta nav. Tagad drupas un apkārtne sakopta, un tur joprojām vasarās notiek gan dievkalpojumi, gan garīgās mūzikas koncerti, gan laulību ceremonijas.

Par unikālo iespēju salaulāties drupās, rakstījām portālā "Cālis", kur sarunā jaunais pāris atklāja, ka pirms ceremonijas paši pļāvuši zāles un uzbūvējuši trepītes.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!