Ziemassvētku laiks ir pagājis, taču pievilcīgo un sniegoto ziemu varam baudīt aizvien. Neoficiālā Latvijas Ziemassvētku galvaspilsēta Ogre turpina iepriecināt ar maģiskām dekorācijām, gaismas objektiem un brīnumainām virtenēm ap kokiem. Mirdz pilsētas skvērs, Katrīnas I kariete, eņģeļi uz Ogres novada baznīcām un citas svētku rotas. Aizgājušajā svētku laikā īpaša iespēja bija aplūkot gaismas objektu “Bētlemes zvaigzne” tuvumā, kas tagad pārvietota uz Ogres ūdenstorņa.

Zvaigznes dienā jeb Mazajos Ziemassvētkos, 6. janvārī, grandiozā "Bētlemes zvaigzne" atklāta neparastā vietā – uz ūdenstorņa, Zvaigžņu ielā 11, iegūstot jaunas aprises un simbolisko vērtību. Torņa augstums ir 23 metri. Zvaigznes tapšanā "December Design" dizainera Kristapa Štobja vadībā piedalījušies dažādu jomu un profesiju pārstāvji, vairāki dizaineri, arhitekti un būvinženieri. Grandiozās Ziemassvētku dekorācijas svars ir 2,4 tonnas un tā veidota no vairāk nekā 66 tūkstošiem LED diožu, kas savijas sešus kilometrus garā gaismas virtenē. "Bētlemes zvaigzne" ir lielākā Ziemassvētku vides dizaina konstrukcija Baltijas valstīs, vēsta objekta autoru komanda.

"Pastāv leģenda, ka īpaši cilvēki dzimst zem īpašām zvaigznēm. Tās sargā un izgaismo ceļu. "Bētlemes zvaigzne" rāda virzienu uz ko tīru, skaidru un svētu. Gada tumšākajā laikā mēs visi meklējam ceļu uz gaismu, un Ogrē ikvienam ir iespēja simboliski ieraudzīt savu brīnumaino zvaigzni," stāsta idejas autors Kristaps Štobis.

"Bētlemes zvaigzne" ir viens no Ziemassvētku simboliem, saukta arī par Ziemassvētku zvaigzni. Tā ir bijusi diskusiju objekts astronomu vidū, kā arī kristīgajā ticībā tai ir svarīga loma. Zvaigzne reiz iemirdzējusies debesīs, norādot trīs Austrumu gudrajiem – trīs ķēniņiem, ka Jēzus ir dzimis. Nostāsti vēsta, ka Zvaigznes dienā, ko atzīmē 6. janvārī, ķēniņi apciemojuši Jēzu.

Svētku laikā dekorēto Ogres pilsētu apskati "Tūrisma Gida" rakstā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!