Šogad ziema mūs kārtīgi lutina un ļauj sevi izbaudīt visā tās krāšņumā. Lai saņemtu kārtīgu svaiga gaisa devu, dodies uz Zvejniekciemu, kas atrodas Saulkrastos. Šeit netrūks pastaigu vietu, brīnumainu skatu un ziemas smalkie veidojumi dabā pārsteigs apmeklētājus. Izstaigā akmeņaino pludmali, dabas parku "Piejūra" un apskati izvietotos vides objektus.

Mums ir palaimējies, ka Latvijai ir gara un daudzveidīga Baltijas jūras piekraste, kas visā tās garumā patīkami pārsteigs ikvienu. Saulkrastu pludmale ir 17 kilometru gara dabas pērle, kas interesanta ar smilšu daudzveidību Lilastē un akmeņaino piekrastes daļu Zvejniekciemā. Jūra vienmēr ir vēja pilna, tāpēc ziemā sniegs sapūš neparastos veidojumos un akmeņi paslēpjas aiz ledus lāsteku aizkariem. Smiltis šeit ir lepni sastingušas zem sniega kārtas, tāpēc kājas zem tām negremdējas un apavi notīrās baltajās kupenās.

1967. gadā Skultes Zvejniekciema daļa pievienojās Saulkrastu pilsētciematam. Šodien Zvejniekciemā darbojas Skultes osta, kuru svinīgi atklāja 1939. gada 7. oktobrī. Akmens, ko izvēlējies Kārlis Ulmanis kā ostas būves liecinieku, joprojām atrodas Zvejniekciemā, un ostā arī šodien notiek aktīva darbība.

Zvejniekciems un tā akmeņainā jūrmala ir mākslinieku un fotogrāfu iecienītākā Saulkrastu piekrastes daļa. Turpinājumā apskati Maijas Druvas foto galeriju ar ledus veidojumu klāto Zvejniekciema pludmali.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!