Foto: Gints Mucenieks
Ja ir vēlēšanās izlocīt kājas kādā ainaviskā vietā, pavisam noteikti var doties uz Jumurdas pusi, kur muižas parkā iesārtojušās lapas un valda romantiska gaisotne.

Skaistā Jumurdas muiža divus gadsimtus bijusi Tīzenhauzenu dzimtas īpašums, bet 19. gadsimta otrajā pusē, kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, Jumurdas muiža nonāca Tranzē dzimtas īpašumā. Šobrīd romantiskajās ēkās un teritorijā atrodas atpūtas komplekss.
Foto: Gints Mucenieks

Muižas parkā, kas veidots 18. un 19. gadsimta mijā, zem dižajiem ozoliem var sarīkot kopīgu pasēdēšanu, ieklausīties putnu sveicienos vai nodoties nesteidzīgai atpūtai.

Turpat atrodas arī Jumurdas ezers, kura ūdens spogulī atspīd viss rudens krāšņums. Ezers stiepjas 177 hektāru platībā, kā arī tajā atrodamas vairākas salas, kas labi saskatāmas no krasta.

Foto: Gints Mucenieks

Protams, gana interesanta muižas parka sastāvdaļa ir arī ūdenstornis, kurā iespējams uzkāpt un pavērot brīnišķīgo rudens ainavu no augšas.

Foto: Gints Mucenieks

Ko vēl apskatīt Jumurdas pusē? Saimniecībā "Sniķeri" iespējams sastapt kaziņu ganāmpulku un nogaršot kazas sieru, bet Jumurdas pagasta Vējavā atrodams viens no augstākajiem Vidzemes augstienes kalniem, proti, Bākūžu lielpaugurs ar trim virsotnēm. Vairāk par tūrisma iespējām šajā pusē lasi te.

Bet turpinājumā piedāvājam fotogrāfa Ginta Mucenieka iemūžinātos mirkļus no pastaigas pa skaisto Jumurdas muižas parku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!